Apelācijas instance par noziedzīgi iegūtiem atzinusi Igaunijā reģistrēta uzņēmuma naudu 179 900 eiro apmērā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas apgabaltiesa par noziedzīgi iegūtiem atzinusi kāda Igaunijā reģistrēta uzņēmuma naudas līdzekļus 179 900 eiro apmērā, noskaidrots prokuratūrā.

Ekonomisko lietu tiesa (ELT) 27. augustā pieņēma lēmumu neatzīt par noziedzīgi iegūtu mantu kāda Igaunijā reģistrēta uzņēmuma naudas līdzekļus 179 900 eiro apmērā, kuri kādā kriminālprocesā arestēti uzņēmuma bankas kontā.

Par minēto ELT lēmumu prokurors Rīgas apgabaltiesai iesniedza apelācijas protestu, lūdzot to atcelt.

7. oktobrī Rīgas apgabaltiesa, izskatot lietu apelācijas kārtībā rakstveida procesā, nolēma atcelt ELT pieņemto lēmumu un atzina par noziedzīgi iegūtiem naudas līdzekļus, kas atrodas Igaunijā reģistrēta uzņēmuma bankas kontā, nolēma tos konfiscēt un ieskaitīt Latvijas valsts budžetā, informēja prokuratūrā.

Rīgas apgabaltiesa atzina, ka ar pirmstiesas procesā iegūto pierādījumu kopumu ir sasniegts likumā noteiktais pierādīšanas slieksnis, proti, arestētajai mantai - kontā esošajiem naudas līdzekļiem -, visticamāk, ir noziedzīga, nevis likumīga izcelsme.

Rīgas apgabaltiesas lēmums nav pārsūdzams.

Advokātu birojs "Fort" aģentūrai LETA pēc pirmās instances lēmuma pavēstīja, ka lieta ierosināta pēc procesa virzītāja lēmuma attiecībā uz Igaunijas uzņēmuma finanšu līdzekļiem, kas tika ieskaitīti kontā bankā AS "BlueOrange Bank" 2019. gadā un nepilnu mēnesi vēlāk arestēti.

Procesa virzītājs ar lēmumu bija izteicis pieņēmumu, ka bankas kontā ieskaitītie naudas līdzekļi ir ar noziedzīgu izcelsmi, jo arestētās mantas īpašnieks esot čaulas uzņēmums, kas neveicot reālu saimniecisko darbību, bet starptautiskā darījuma pamatošanai iesniegtie darījuma dokumenti esot fiktīvi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu