Krievijā ceturto dienu pēc kārtas atklāts rekordliels Covid-19 gadījumu skaits (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievija. Ilustratīvs attēls.
Krievija. Ilustratīvs attēls. Foto: AFP/SCANPIX

Krievijā iepriekšējā diennaktī jau ceturto dienu pēc kārtas reģistrēts rekordliels jaunatklāto Covid-19 gadījumu skaits, liecina svētdien publiskotie oficiālie dati.

Aizvadītajā diennaktī Krievijā reģistrēti 34 303 jauni inficēšanās gadījumi un 997 nāves gadījumi ar vīrusa izraisīto slimību Covid-19.

Sestdien tika ziņots par 1002 nāves gadījumiem iepriekšējā diennaktī - tā bija pirmā reize, kad diennaktī mirušo skaits pārsniedza tūkstoti - un 33 208 jauniem inficēšanās gadījumiem.

Vakcinācijas tempi valstī joprojām ir ļoti zemi - līdz šim pret jauno koronavīrusu pilnībā sapotēti nedaudz vairāk par 30% valsts iedzīvotāju, un šo situāciju par nepieņemamu atzinis arī Kremlis, kas tomēr vienlaikus atturējies noteikt stingrākus ierobežojumus Covid-19 iegrožošanai, aizbildinoties, ka "ekonomikai jāturpina darboties".

Vairākos reģionos gan ieviesta prasība uzrādīt imunizāciju apliecinošus QR kodus, lai apmeklētu sabiedriskas vietas, un veselības ministrs Mihails Muraško atzinis, ka slimības izplatība skaidrojama ar "iedzīvotāju uzvedību un zemo vakcinācijas līmeni".

Varasiestādes arī apgalvo, ka Krievijas veselības aprūpes sistēmā nav iestājusies pārslodze un tā joprojām spēj tikt galā ar situāciju.

Kā liecina vairākas sabiedriskās domas aptaujas, vairāk nekā puse valsts iedzīvotāju potēties pret Covid-19 neplāno, lai gan pēdējo mēnešu laikā problēmu ar Krievijā izstrādāto vakcīnu pieejamību nav.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu