LTV publicē sarunu ar skolotāju, kura ar sludinājuma palīdzību meklē Covid-19 inficētos (61)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tāfele. Ilustratīvs attēls
Tāfele. Ilustratīvs attēls Foto: Jānis Škapars/TVNET

Sestdien, 16. oktobrī, Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma" stāstīja par skolotāju no Bauskas, kas ar sludinājuma starpniecību meklē kādu Covid-19 slimnieku, lai varētu inficēties. Arī pēc tam, kad tika atklāts, ka tiek zvanīts no LTV, sieviete nesamulsa un turpināja stāstīt par plāniem apiet vakcinēšanos. LTV piedāvā plašāku sarunu ar skolotāju.

"Pusotrā dienā man ir bijuši no 20 līdz 30 zvaniem. Tūlīt arī ar vienu jātiekas," skaidro skolotāja.

LTV vaicāja, kādu samaksu par šo pakalpojumu cilvēki prasa. Iveta norādīja, ka vismaz 100 eiro, bet viņa pati dotu 150 eiro.

"Ja gribēs 200, dosim 200 eiro. Ja gribēs 300, dosim 300 eiro. Cena šobrīd nav noteicošā."

"Pēc tam mums būs rezultāts, ka esam izslimojušas Covid-19. Tad mēs varēsim droši strādāt sešus mēnešus, dzīvot normāli. Un pēc sešiem mēnešiem varbūt valdība būs kritusi un viss būs mainījies. Būs Gobzems un šitā... Nu, vienalga... Ja nebūs nekas mainījies, tad pēc sešiem mēnešiem atkārtosim to pašu," LTV sacīja skolotāja.

LTV vaicāja: "Pati par sevi - šāda blefošana un caurumu meklēšana. Vai tas ir skolotāja cienīgi?"

Iveta atbildēja: "Bet, vai tas ir valdības cienīgi, ja valdība janvārī runāja, ka vakcinācija būs brīvprātīga, bet tagad nostāda fakta priekšā, ka mēs vairs neesam nekas un mēs pat nevarēsim strādāt."

LTV vaicāja, vai šāda darbība ir saskaņota ar skolas direktoru. Skolotāja atbildēja noraidoši. "Protams, ka nē! Skolas vadībai es visu laiku blefoju, sākot ar februāri. Es jau no februāra mēneša, kad bija pirmā aptauja, visās četrās mācību iestādēs teicu, ka es obligāti vakcinēšos. Obligāti!"

"Es visās iestādēs atbildēju, ka jā, vakcinēšos obligāti. Visās aptaujās un datubāzēs. Mēs esam bariņš - piecas - un visās aptaujās uzrādījām, ka vakcinēsimies. Tāpēc, lai nebūtu aizdomas. Lai pēc tam, kad atnesīsim vakcinācijas sertifikātu, kaut gan tas būtu pirkts, kaut vai par lielām naudām," turpināja skolotāja.

Viņa norādīja, ka bija gatava iegādāties vakcinācijas sertifikātu pat par 500 eiro.

"Kā tā? Visu laiku teica, ka nevakcinēsies, bet tagad pēkšņi vakcinētas! Tāpēc arī mums visur parādās datubāzēs, ka vakcinēsimies."

Iveta atklāja, ka viņai neizdevās atrast mediķi, kurš par naudu varētu viņu un pārējās skolotājas it kā vakcinēt.

"To falšo vakcināciju atteicās, jo mediķi vienkārši ir sabiedēti. Ja es būtu to darījusi pavasarī, tad viss būtu sanācis. Viņa tā kā gribēja to darīt, bet beigās atteicās. Tas bija vakars augusta beigās, kad ziņās parādījās, ka policija notvērusi viltus vakcinētāju. Un tad viņa man paziņoja, ka baidās," stāstīja Iveta.

Skolotāja sacīja, ka tieši šī iemesla dēļ atliek pēdējais variants - saslimt. "Lai mēs varētu strādāt un sešus mēnešus būtu miers."

LTV vaicāja: "Kā Jūs lēšat - cik pavisam varētu būt tādu skolotāju, kas anketās norādījuši, ka vakcinēsies, bet patiesībā domā līdzīgi, kā Jūs?"

"Ļoti daudz! Es teikšu no savas pieredzes - strādāju četrās izglītības iestādēs un katrā ir paliels bariņš. Teikšu godīgi!"

Jau ziņots, ka avīzē "Bauskas Dzīve" parādījies kāds sludinājums ar tekstu: "Par labu pateicību skolotājas meklē Covid-19 pozitīvos, lai varētu saslimt."

Šāds ieraksts raisījis diskusijas sociālajos tīklos, jo cilvēki neizprata, vai tas patiešām domāts nopietni, kādēļ skolotājas labprātāk izvēlas slimību nevis vakcīnu un kāda atbildība draud par šādu apzinātu vīrusa izplatīšanu?

LTV izdevās sazināties ar sludinājuma autori, uzdodoties par slimnieku, kurš varētu par maksu aplipināt citus. Skolotāja stādījās priekšā kā Iveta. Viņa gatava tikties, lai pēc iespējas ātrāk vienotos par aplipināšanu.

"Mēs tiksimies un tad visu sarunāsim. Sākumā parādīsiet dokumentu, ka esat pozitīvs. Tad runāsim tālāk," saka Iveta.

Viņa uzsvēra, ka nauda nav problēma: "Nav runa par naudu. Naudu mēs sarunāsim, jā. Tur viss būs kārtībā. Galvenais man patiešām jāredz, ka es runāju ar cilvēku, kurš ir pozitīvs. Lai nav negatīvs.

Man kolēģītes arī meklē. Mēs esam vairākas skolotājas. Mēs esam bariņš, kurš nevakcinējas. Kā jūs zināt, 15. novembrī paliksim bez darba."

Iveta klāstīja, ka skolotāju bariņš meklē kādu Covid-19 pozitīvu cilvēku. Ja kāda atradīs, tad padalīsies ar citiem.

Atbildot uz jautājumu par to, vai gatava, ka vīrusa izslimošana nav patīkama, Iveta sacīja: "To mēs zinām, bet mums ar imunitāti visiem viss ir kārtībā. Es domāju, ka mums tā pārslimošana būs pavisam viegla. Katrā ziņā mēs nebaidāmies no pārslimošanas. Mēs baidāmies no nepierādītas vakcīnas, kas nav kārtīgi izpētīta. Mēs no tā baidāmies. Jo mēs nezinām, kas notiks pēc pieciem, desmit gadiem, kāda mutācija sāksies no tās vakcīnas."

Žurnālistam atzīstoties, ka viņš nav Covid-19 slimnieks, kundze neapjuka un nesatraucās par izjukušu darījumu. Par piedāvājumu trūkumu viņa nevarot sūdzēties.

Iveta arī neslēpa, ka pirms tam mēģinājusi iegādāties viltus vakcinācijas sertifikātu, bet tas neesot izdevies, tādēļ tagad ķērusies pie šī plāna. Sievietei ir 53 gadi, no kuriem 32 viņa nostrādājusi skolā un citu darbu meklēt nevēlas. Baušķeniece strādājot vairākās Rīgas mācību iestādes, bet šobrīd noformējusi slimības lapu. No skolas vadības savus plānus apzināti inficēties viņa slēpjot.

"Bauskas Dzīves" redaktore Anita Rozentāle apliecināja, ka sludinājums nav joks. To tiešām iesniegusi kāda novada skolotāja. Arī laikraksta redakcijā bijušas diskusijas – vai tiešām tādu tekstu drīkst publicēt.

"Šajā tekstā likuma pārkāpumi netika saskatīti, bet, tālāk diskutējot, ļoti svarīgs jautājums – ko ar šādu tekstu iesniedzējs vēlas panākt. Kāda ir viņa argumentācija.

Atbilde no šīs skolotājas, sludinājuma iesniedzējas bija – gribu valdībai parādīt, cik tālu ir novesti skolotāji, uz ko viņi varētu būt gatavi, protestējot pret obligātu vakcināciju.

Protams, redakcijas nostāja ir tāda, ka cilvēkiem ir jābalstās uz zinātni, nevajag pakļauties dažādiem murgiem. Ir jāvakcinējas. Bet nevar tā gluži izlikties, ka nav citādi domājošo," stāstīja laikraksta redaktore Rozentāle.

Komentāri (61)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu