Pagaidām nav gaidāmi kādi būtiski ceļošanas ierobežojumi (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lidostā "Rīga".
Lidostā "Rīga". Foto: Paula Čurkste/LETA

Pagaidām nav gaidāmi kādi būtiski ceļošanas ierobežojumi, ņemot vērā, ka Latvijas iedzīvotājs, pēc valsts saslimstības rādītāja, ir bīstamāks jebkurai valstij nekā jebkurš cits pilsonis mūsu sabiedrībā, šodien preses konferencē pēc Krīzes vadības padomes (KVP) sēdes sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Vaicāts, vai mājsēdes laikā būs atļauti nenozīmīgi braucieni un ceļojumi, Kariņš stāstīja, ka KVP šodien nedaudz pieskārās ceļošanas jautājumam tomēr nekādi lēmumi netika pieņemti. Tāpat viņš negaida, ka uz valdības sēdi, kurā šodien izrunāto plānots apstiprināt, tādi tiks piedāvāti.

Viņš arī uzsvēra, ka nākamajās četrās nedēļās visi pakalpojumi pamatā būs slēgti, un, ja Latvijā ieradīsies kāds, kurš šeit nedzīvo, tad viņam arī praktiski nebūs nekādu izklaides iespēju.

Arī veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) skaidroja, ka šodien sēdē diskutēts par maznozīmīgas ceļošanas ierobežošanu, taču, pēc politiķa sacītā, tas bijis viens no nedaudzajiem punktiem, kas ir svītrots no sākotnējā piedāvājuma. Kā pamatojumu šim ministrs minēja, ka ceļošana šobrīd nav īpaši aktuāls jautājums.

Kā ziņots, no ceturtdienas, 21.oktobra, uz četrām nedēļām jeb līdz 15.novembrim Latvijā spēkā stāsies īpaši stingri Covid-19 ierobežojumi jeb stingrais "lokdauns", pēc KVP pirmdien žurnālistiem sacīja Ministru prezidents.

Viņš minēja, ka "lokdauna" jeb "mājsēdes" laikā ciet būs teju visi veikali, izklaides iespējas un citi pakalpojumi, kā arī skolas. Vienlaikus lēmums vēl būs jāapstiprina arī Ministru kabineta sēdē.

Kariņš norādīja, ka šāds lēmums pieņemts, jo Latvijā ir pārāk neliels vakcinācijas aptveres rādītājs. "Daudziem tas var šķist nesaprotami, kāpēc mums ir tā, bet Dānijā un Īrījā citādi. Iemesls ir tāds, ka vakcinēšanās process nav izdevies, kā tas bija iecerēt," sacīja Kariņš.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu