Aktuāli ⟩ Otrdien vietām Latvijā apledojuši ceļi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: as_trofey/shutterstock

Otrdienas rītā uz autoceļiem vietām ir apledojums, kas apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, vēstī "Latvijas valsts ceļu" (LVC) operatīvā informācija.

Kā informē LVC, apgrūtināti braukšanas apstākļi otrdienas rītā ir pa Vidzemes šoseju posmā Vangaži - Vireši, pa Valmieras šoseju posmā Murjāņi -Valka, pa Daugavpils šoseju posmā Lielvārde - Skrīveri, pa Ventspils šoseju posmā Kūdra -Strazde un pa Kokneses šoseju posmā Rīgas apvedceļš - Skrīveru pagrieziens.

Pa reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Talsu, Valkas un Valmieras apkārtnēs.

Slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 25 "Latvijas autoceļu uzturētāja" tehnikas vienības.

Kā uzsver LVC, mainīgos laika apstākļos autobraucēji tiek aicināti būt īpaši piesardzīgi, jo uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt, tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu - bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem, tāpēc visām šīm kustībām nevajadzētu būt straujām.

Mākoņu daudzums ir neliels un mainīgs, nav būtisku nokrišņu. Gaisa temperatūra -2..+2 grādi, atsevišķās vietās piekrastē līdz +8 grādiem. Pūš lēns rietumu vējš, Kurzemē dominē bezvējš.

Rīgā gaisa temperatūra +2..+4 grādi, pie jūras līdz +8 grādiem, pūš rietumu vējš trīs metri sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijā bija +7..+11 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 18. oktobrī bija +31 grāds Portugālē un +32 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -16 grādi Zviedrijas ziemeļos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu