Covid-19 ⟩ Jaunzēlandē rekordliels jauno gadījumu skaits (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Olga Danylenko/Shutterstock

Otrdien Jaunzēlandē reģistrēts kopš pandēmijas sākuma lielākais jauno Covid-19 gadījumu skaits, nemazinoties vīrusa delta paveida uzliesmojumam, kas sagrāvis valsts cerības noturēt "nulles kovida" stratēģijas mērķus.

Diennakts laikā reģistrēti 94 jauni Covid-19 gadījumi, un tādējādi pārsniegts pērn aprīlī sasniegtais iepriekšējais 89 jaunu gadījumu rekords, pavēstīja veselības varasiestādes.

Kaut arī, salīdzot ar starptautiskajiem standartiem, jauno gadījumu skaits ir neliels, tas pastāvīgi pieaug, kopš augusta vidū Jaunzēlandē pirmo reizi tika apstiprināta inficēšanās ar krietni lipīgāko delta paveidu.

Uzliesmojuma dēļ, kas pamatā skāris valsts lielāko pilsētu Oklendu, premjerministre Džasinda Ārderna bijusi spiesta atteikties no savas pandēmijas politikas centrāla mērķa par vīrusa izskaušanu, tagad koncentrējoties uz vakcinācijas tempu kāpumu.

Centriski kreisā līdere piektdien iepazīstinās ar jauno stratēģiju, kas paredz plašākas brīvības, tiklīdz būs sasniegti vakcinācijas mērķi.

Aptuveni divas trešdaļas iedzīvotāju, kam tiek piedāvāta vakcinācija, jau ir pilnībā vakcinēti.

"Mēs zinām, ka vakcinācija jau tagad uzliesmojumā Oklendā panākusi būtisku atšķirību, bet to panāk arī cilvēki, kas ievēro noteikumus,"

Ārderna sacīja žurnālistiem.

Pirms delta paveida izplatīšanās Jaunzēlande tika cildināta par savu stingro pieeju, arī ieviešot stingru karantīnas režīmu, veicot aktīvu kontaktu izsekošanu un nosakot stingrus ierobežojumus uz robežas.

Šiem pasākumiem bija rezultāti. Valstī ar pieciem miljoniem iedzīvotāju no Covid-19 miruši tikai 28, bet valsts ilgākus laika posmus varējusi atgriezties pie normāla dzīves ritējuma.

Tomēr Ādenra atzinusi, ka delta paveids mainījis spēles noteikumus, izplatoties ātrumā, kādam kontaktu izsekotāji nespēj tikt līdzi.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu