"Un tas laikam ir tikai sākums." Daugavpils slimnīcā Covid-19 pacientu skaits tuvojas spēju limitam (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Daugavpils slimnīcas ēka.
Daugavpils slimnīcas ēka. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Pašvaldības SIA "Daugavpils reģionālā slimnīca" sasirgušo Covid-19 pacientu skaits tuvojas spēju limitam - ir aizņemtas vismaz 190 gultas, bet slimnīca redz iespējas izveidot ne vairāk par 260 vietām, intervijā "Latvijas Avīzei" norādīja slimnīcas vadītājs Grigorijs Semjonovs.

Līdz šim Covid-19 pacientiem bijis plānots atvēlēt 213 gultas, un jau tagad sasniegts 190 gultu aizpildījums.

"Visu laiku domājam par rezervēm, problēmas sāk skart arī lielo slimnīcu.

Tās 12 stāvos mums kopā ir 450 gultas, Covid-19 slimniekiem, nodrošinot atsevišķu izolētu ieeju, līdz šim bija atvēlētas 15 gultas. Taču tagad šo skaitli lielajā ēkā jau esam palielinājuši līdz 32 gultām, jo pēdējās nedēļas laikā dienā vidēji iestājas 30 jauni pacienti, un viss ātri aizpildās," stāstījis Semjonovs.

Slimnīcas vadītājs informēja, ka jau gada sākumā ārpus slimnīcu korpusiem izvietoti divi labiekārtoti moduļi, kuros var izvietot tādus Covid-19 pacientus, kuru stāvoklis nav pārāk smags, bet kuriem nepieciešama ārstu uzraudzība un veselības stāvokļa stabilizācija.

"Šāda veida moduļus varam uzstādīt vēl papildus, taču ar visu to maksimālais Covid-19 slimnieku skaits, ko mēs varētu uzņemt, ir 260 pacienti. Tas būtu mūsu limits.

Pēc tam jau vairs nebūs iespējams nodrošināt pacientu dalīšanu. Teltis? Kā pats pēdējais risinājums. Taču jāsaprot, ka smagos pacientus, kam nepieciešama plaušu ventilācija, tur tāpat neārstēs, tas nav reāli," uzsvēris Semjonovs.

Lūgts salīdzināt šo un pagājušās ziemas Covid-19 vilni, Semjonovs atzinis, ka ir daudz vairāk pacientu - iepriekšējā vilnī maksimālais robežslieksnis, kas ticis sasniegts, bija 145 pacienti, bet tagad ir jau 190.

"Un tas laikam ir tikai sākums. Paredzu, ka slimnīcai smagākais posms varētu būt līdz novembra vidum,"

prognozējis Semjonovs, "tad slimnieki biežāk jau sāks izrakstīties. Kolēģi saka - ap to laiku pacientu plūsmai vajadzētu stabilizēties un gultu aizpildījumam mazināties."

Kopumā slimnīcā no 1600 darbiniekiem pret Covid-19 vakcinēti ir tikai 46% - ārsti esot vakcinēti teju visi, bet "ar vidējo un jaunāko medicīnas personālu tik labi neiet".

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu