"Mēs mēnesi nogaidījām, cerēdami izvairīties no Zivīm." Tendence ieplānot grūtniecību saskaņā ar horoskopu (7)

Foto: Janko Ferlic/Pexels
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Bērniņa piedzimšana ir viens no īpašākajiem notikumiem katra cilvēka dzīvē. Lai gan daudzi astroloģiju neņem nopietni vērā, it īpaši, plānojot grūtniecību, medijs "Vice" ir apkopojis dažādu sieviešu stāstus, kuros bērniņu nākšanā pasaulē lielu lomu ir spēlējusi tieši astroloģija un pat dažādi rituāli.

Makenzija Vorena, Ziemeļkarolīnā dzīvojoša trīsdesmitgadīga Ūdensvīra mamma, kopā ar savu vīru cerēja, ka viņu pirmais bērns pēc Zodiaka būs Skorpions, tāpat kā sievietes tēvs. Pāris pārtrauca lietot kontracepcijas līdzekļus, taču viņu meita piedzima par agru - Svaru zīmē.

"Mēs mēnesi nogaidījām, cerēdami izvairīties no Zivīm,"

sacīja Vorena, kura pauž, ka parasti ar šo zīmi nevienam nav labu attiecību. Viņiem veicās - viņu dēls ir Ūdensvīrs, tāpat kā viņa mamma.

Jauna cilvēka nākšana pasaulē ir tik biedējoša, ka daudzi cilvēki darīs visu iespējamo, lai pārvarētu bailes, kuras pavada bērna vecākus. Dažiem topošajiem vecākiem tas nozīmē mēģināt noteikt savu bērnu Zodiaka zīmes. Grūtniecība ir saistīta ar augstu stresa līmeni un saspringtību, tādēļ nav brīnums, ka daži vecāki vēršas pie astroloģijas, cerot mazināt šo nemieru.

"Topošie vecāki ir pakļauti lielam stresam. Viņi vēlas nodrošināt savam bērnam vislabāko, taču var just, daudz ko viņi kontrolēt nevar," saka Londonas Brunela universitātes psiholoģijas pasniedzēja Aijana Vilarda, kura pēta reliģijas un pārdabisko uzskatu kultūras attīstību.

"Šāda veida nenoteiktība liek cilvēkiem justies ļoti neērti, it īpaši, ja likmes ir augstas, piemēram, turpmākie panākumi un bērna labklājība," stāsta pētniece. Viņa saka, ka mēģinājums ietekmēt bērna astroloģijas zīmi var palīdzēt vecākiem justies labāk.

Tā kā auglību ir grūti paredzēt, vecāki nemēģina izvēlēties vienu konkrētu Zodiaka zīmi. Viņi drīzāk cer, ka bērna piedzimšana "iekritīs" par labu vienai zīmei, nevis otrai, kas atrodas blakus. 

"Mans bērniņš gatavojās piedzimt laikā, kad Lauvas un Jaunavas zīmes maina viena otru. Es darīju visas ar folkloru saistītās lietas, lai dzemdības sāktos Lauvas zīmē," sacīja sabiedrības veselības vēža pētniece Kimberlija Millere. Viņas mamma pēc horoskopa ir Jaunava.

Lai gan sieviete mīl savu mammu, viņa cerēja, ka viņas bērns būs nedaudz vieglprātīgāks nekā perfekcioniste Jaunava. Millere kļuva nervoza, kad dzemdības tuvojās noteiktajam datumam: sievietei nešķita, ka mazulis gribētu piedzimt Lauvas sezonā, kas ir no 23. jūlija līdz 22. augustam.

Jaunā māmiņa izmēģināja dažādas metodes, lai veicinātu dzemdību sākšanos tieši Lauvas mēnesī. "Visi Losandželosā teica: "Apēd "grūtniecības salātus"," tāpēc es aizbraucu uz kafejnīcu "Studio City" un tos apēdu," viņa stāsta.

"Mana draudzene, kura ir ekstrasense un budiste, teica, ka viņa dziedās reliģiskās dziesmas, lai panāktu vēlamo efektu. Un viņa to darīja. Bija arī krūtsgala stimulēšana, kas man bija nepatīkama, un jādzer dažādas aveņu tējas." 

Neskatoties uz viņas centieniem, sieviete dzemdēja Jaunavu, kura, šobrīd jau ir pusaudzes vecumā, un, kā Millere atzīst, uzvedas diezgan mierīgi. 

Pat ja cilvēki kopumā skeptiski vērtē astroloģiju, daži to ņem vērā, domājot par savu bērnu nākotni. Trīsdesmitgadīgā redaktore Barbara VanDenburga no Arizonas skaidro, ka, ja viņa kādreiz dzemdēs, tad centīsies nodrošināt, lai bērns nepiedzimtu Jaunavas zīmē.

"Es nevaru noliegt, ka ikviena Jaunava, kuru pazīstu, manī ir veicinājusi stresu. Viņi dzīvo paralēlā pasaulē, kurai es nevaru ne piekļūt, ne to saprast," sieviete sacīja.

"Es neesmu reliģioza, neticu spokiem, kā arī sliecos domāt, ka lielākajai daļai lietu ir racionāls izskaidrojums. Taču racionāli, ņemot vērā visus pierādījumus: Jaunavas procentuāli biežāk krīt uz maniem nerviem nekā citas Zodiaka zīmes."

Klēra Komstoka-Geja, kura pazīstama kā astroloģe un grāmatas "Madame Clairevoyant's Guide to the Stars" autore, skaidro, ka cerība uz kādu konkrētu Zodiaka zīmi ne vienmēr dos vecākiem kontroles sajūtu un cerētos rezultātus - ne visas Lauvas ir stereotipiski dramatiskas, ne visas Jaunavas ir stereotipiski neveiklas. Sieviete arī norādīja, ka bērniem ir pietiekami grūti atrast savu identitāti jau tāpat - bez pieaugušo spiediena. 

Cilvēkiem, kuri cer, lai bērnam būtu kāda konkrēta horoskopa zīme, nevajadzētu šo nodarbošanos uztvert pārāk nopietni, pat ja viņi aizraujas ar astroloģiju. "Visas 12 zīmes ir absolūti brīnišķīgas. Un viena zīme nav labāka par otru," saka Anabella Gata, medija "Vice" astroloģe un grāmatas "The Moon Sign Guide: An Astrological Look at Your Inner Life" autore. Viņa stāsta, ka ārsta viedoklim vienmēr jābūt pirmajā vietā, pirms tiek ņemti vērā jebkādi apsvērumi par astroloģiju.

"Astroloģija ir tikai izklaidei," saka astroloģe. To nevajadzētu izmantot, lai pieņemtu, piemēram, svarīgus medicīniskus lēmumus bez ārsta klātbūtnes.

"Vēlēšanu astroloģijā" klientam palīdz izvēlēties ideālo datumu notikumam. Tā vietā, lai mēģinātu plānot bērnam ideālo dzimšanas diagrammu, ētiskāk ir izmantot šo informāciju kopumā, lai uzlabotu savu dzīvesstilu.

Ziemeļilinoisas Universitātes profesore Suzanna Dedžesa-Vaita norādīja uz papildu problēmu: "Astroloģisko zīmju lasīšana ir apstiprinājums neobjektivitātei. Mēs redzam, ka konkrētajai zīmei piemīt visas īpašības, kuras mūs cilvēkā uzrunā - mērķtiecība, pacietība, jautrība utt. Mēs uzreiz varam iedomāties, cik jauki būtu, ja mūsu bērns arī būtu tāds."

Džordžija Endrjūsa stāsta, ka viņas māte bija ieplānojusi viņas ieņemšanu, lai sievietes Zodiaka zīme būtu Ūdensvīrs. "Ja es piedzimtu rīta pusē, man piemistu neatkarība un vēl pāris īpašības. Ja es piedzimtu pēcpusdienā, man būtu ciešas attiecības un vēl pāris lietas," viņa sacīja. "Mamma izvēlējās rīta pusi un par to priecājas." Endrjūsa stāsta, ka Ūdensvīra neatkarība un lielais gribasspēks ir patiesība. Sieviete atzīmē, ka pērn viņa nopirka savu dzīvokli.

Lai gan Džordžija astroloģijā balstītos lēmumus lielākoties uzskata par jautru izklaidi, sieviete pret to attiecas sirsnīgi. Visu pārdomājot, Endrjū saka: "Mamma to darīja, jo domāja, ka man tā būs labāk, un ir grūti par to strīdēties."

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu