Maira Brieža māsa aizvien cīnās par vīra veselību (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mairis Briedis
Mairis Briedis Foto: Paula Čurkste/LETA

Šovasar Latvijas bokseris Mairis Briedis sociālo tīklu platformā "Facebook" lūdza saviem sekotājiem palīdzību līdzekļu vākšanā, kas nepieciešami māsas vīra Jāņa ārstēšanai. Izdevums "Kas Jauns?" ziņo, ka joprojām Brieža māsa cīnās par vīra veselību.

Maira Brieža māsas Santas vīram Jānim ir 34 gadi. Pirms pieciem gadiem viņam galvā tika atklāts 5 cm liels veidojums, kas tika izoperēts un apstarots, Jānis veiksmīgi atveseļojās, un katru gadu viņam tikušas veiktas veselības pārbaudes, kas neko sliktu neuzrādīja.

Pirms trim gadiem sava drauga kāzās viņš iepazinās ar savu nākamo sievu - Brieža māsu Santu, un pirms gada abi apprecējās. Šogad ģimenē sagaidīts mazulītis, taču jaunās ģimenes prieku un rūpes aizēnojusi Jāņa pēkšņā saslimšana.

Šī gada jūnijā Jānis sajuta nespēku un tirpšanu labajā rokā un kājā. Slimnīcā Jānim nekavējoties veica izmeklējumus, kas atklāja audzēju galvā - anaplastisku astrocitomu.

Slimnīcā audzēju izoperēja, Jāni nosūtīja mājās ģimenes un paliatīvās aprūpes ārsta uzraudzībā, pat nepiedāvājot papildu ārstēšanu Jāņa smagā stāvokļa dēļ. Taču ģimene nebija gatava padoties, un tika meklētas citas iespējas ārstniecībai ārpus Latvijas.

Tās atrada klīnikā Vācijā, kas jau jūlija beigās bija gatava uzņemt Jāni, lai veiktu papildu izmeklējumus un imūnterapiju, kādu Latvijā viņam nebija iespēju saņemt. Taču ārstēšana Vācijas klīnikā prasīja iespaidīgus finansiālos līdzekļus. 

Nepilnas diennakts laikā Jānim tika saziedoti vairāk nekā 59 tūkstoši eiro, un viņš devās uz Vācijas klīniku. Pēc divu nedēļu ārstēšanās Santas Briedes vīrs atgriezās Latvijā, kur uzsāka rehabilitāciju, bet jau augusta beigās atkal devās uz klīniku Vācijā, lai turpinātu ārstēšanos.

34 gadus vecais vīrietis sāka justies labāk, sāka no jauna mācīties runāt, staigāt, lasīt.

Tika atrasta iespēja turpināt ārstniecību Latvijā, taču diemžēl ģimene bija spiesta sabiedrībai vēlreiz lūgt palīdzību, jo tik daudz līdzekļu, kas nepieciešami medikamentu iegādei, Santai ar Jāni nav. Zālēm pirmajiem sešiem mēnešiem vien nepieciešami teju 54 000 eiro.

"Tādas naudas mums nav. Un pie tāda audzēja nekas ātri nenotiek. Turpinām ārstēšanu, ķīmijterapiju cerībā, ka audzējs noārdīsies. Diemžēl valsts atteica zāļu apmaksu, vienīgais, ko iesaka, – jāmeklē nauda pašiem. Tā ka atliek vien nepadoties, turpināt cīnīties par veselības atgūšanu," sacīja Santa. 

Ziedot iespējams šeit!

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu