NBA sezonas priekšvakarā pret Covid-19 vakcinēti 96% līgas spēlētāju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
NBA logo
NBA logo Foto: AFP/SCANPIX

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komisārs Ādamss Silverss paziņojis, ka pirms jaunās sezonas pret Covid-19 vakcinējušies 96% līgas spēlētāju.

Jaunās NBA sezonas priekšvakarā Silvers pirmdien žurnālistiem teica, ka vakcinēto spēlētāju skaits ir audzis un tiek gaidīts, ka pēc sezonas sākuma vēl vairāki spēlētāji izlems par labu vakcinācijai.

"Ap 96% mūsu spēlētāju ir vakcinēti, un, visticamāk, to skaits nedaudz pieaugs pēc sezonas sākuma," informēja NBA komisārs.

Vakcinācija pret Covid-19 ir bijis viens no būtiskākajiem jautājumiem, NBA komandām gatavojoties jaunajai sezonai.

Bruklinas "Nets" zvaigzne Kairijs Ērvings ir atteicies vakcinēties, tādējādi praktiski zaudējot vietu komandā.

Ņujorkā noteikts, ka visām personām publiskās telpās jābūt vakcinētām, kas nozīmē, ka Ērvings nevarētu piedalīties "Nets" mājas spēlēs. Saistībā ar to komanda paziņoja, ka basketbolists komandā nespēlēs nedz savā laukumā, nedz izbraukumā, kamēr nebūs vakcinējies.

NBA komisārs pirmdien pauda cerību, ka Ērvings tomēr mainīs savas domas, tomēr atbalstīja Ņujorkā noteikto regulējumu, lai gan tas praktiski nozīmē pauzi spēlētāja karjerā.

"Es ceru, ka, neskatoties uz savu spēcīgo pārliecību par vakcināciju, Kairijs tomēr nolems vakcinēties, jo es priecātos viņu šosezon redzēt basketbola laukumā, un es priecātos, ja Bruklinas "Nets" laukumā būtu pilnā sastāvā," klāstīja Silvers.

Uz jautājumu, vai, viņaprāt, Ērvinga situācija ir taisnīga, Silvers atzina, ka "neesmu pārliecināts, vai taisnīgums ir pareizais attieksmes veids, jo saistībā ar šo vīrusu nekas nav taisnīgi".

"Tas neizvērtē, ko skar, un es domāju, ka situācijai atbilstoši ir Ņujorkas un citu pilsētu noteikumi par to, ka cilvēkiem, kas strādā un apmeklē arēnas, ir jābūt vakcinētiem," pauda NBA komisārs.

Viņš atzina, ka atbalstītu obligātu vakcināciju NBA, lai gan pret to iebilda NBA Spēlētāju asociācija. NVA Tiesnešu asociācija piekrita obligātai vakcinācijai.

"Visiem būtu bijis labāk, ja visi spēlētāji būtu vakcinēti," viņš uzsvēra, jo "tas ir savai veida pakalpojums sabiedrībai, jo īpaši no jaunu cilvēku, kas var arī nesaskatīt vakcinācijas nozīmi, puses".

Kopš vakcīnu pret Covid-19 pieejamības uzlabošanās NBA ir strādājusi, lai informētu spēlētājus par tām un vakcinācijas nozīmi. Informēšana un nevakcinēto uzrunāšana turpināšoties, solīja Silvers.

NBA komisārs informēja, ka jaunajā sezonā, līdzjutējiem atgriežoties arēnās, līgas ieņēmumi tiek prognozēti ap desmit miljardiem ASV dolāru (8,6 miljardiem eiro). 2019./2020.gada sezonā NBA ieņēmumi saruka līdz 8,3 miljardiem ASV dolāru, bet pagājušajā sezonā tie esot samazinājušies vēl par 35%.

NBA 75.sezona sāksies otrdien.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu