EZA sāk vērtēt Covid-19 vakcīnas "Comirnaty" lietošanu bērniem (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: M.Moira/Shutterstock

Eiropas Zāļu aģentūra (EZA) ir uzsākusi vērtēt uzņēmuma "BioNTech/Pfizer" iesniegto pieteikumu par Covid-19 vakcīnas "Comirnaty" lietošanas paplašināšanu, ietverot arī bērnus vecumā no pieciem līdz 11 gadiem, aģentūru LETA informēja Zāļu valsts aģentūras pārstāve Tanita Tamme-Zvejniece.

Viņa akcentēja, ka "Comirnaty" ir Covid-19 novēršanai paredzēta vakcīna, kas pašlaik jau ir apstiprināta lietošanai bērniem no 12 gadu vecuma un pieaugušajiem.

Šī vakcīna satur par ziņneša RNS dēvēto molekulu, kurā ir instrukcijas pīķa proteīna veidošanai. Pīķa proteīns dabā sastopams uz Covid-19 izraisošā vīrusa SARS-CoV-2 virsmas. Šī vakcīna iedarbojas, sagatavojot organismu aizsardzībai pret SARS-CoV-2 vīrusu.

Lai pieņemtu lēmumu par "Comirnaty" lietošanas paplašināšanu, EZA Zāļu reģistrācijas komiteja izvērtēs par vakcīnu pieejamos datus, tostarp rezultātus no pašreiz notiekošā klīniskā pētījuma, kurā piedalās bērni vecumā no pieciem līdz 11 gadiem. Zāļu reģistrācijas komitejas slēdziens tiks pārsūtīts Eiropas Komisijai (EK), kura pieņems gala lēmumu par reģistrāciju, kas būs spēkā visās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs.

Plānots, ka EZA ziņos par savas vērtēšanas iznākumu, kurš gaidāms pāris mēnešu laikā, ja nebūs nepieciešama papildu informācija no vakcīnu ražotāja. "Comirnaty" pirmo reizi ES tika reģistrēta 2020.gada decembrī.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu