"Mājsēde ir nepieciešama!" Levits aicina pēc "lokdauna" saglabāt stingrus ierobežojumus nevakcinētajiem (17)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Latvijas Valsts prezidents Egils Levits mikroblogošanas vietnē "Twitter" aicina pēc "lokdauna" saglabāt stingrus ierobežojumus nevakcinētajiem.

"Kaut nepamatoti jācieš cilvēkiem, kas izpildījuši pienākumu pret sevi un sabiedrību, tātad vakcinējušies, mājsēde ir nepieciešama. Pēc tās beigām jāsaglabā stingri ierobežojumi nevakcinētajiem. Aicinu vakcinēties," vēsta Levits. 

Jau ziņots, ka valdība pirmdien, 18. oktobrī, lēmusi par "lokdauna" un citu stingru ierobežojumu ieviešanu no ceturtdienas, 21. oktobra līdz 15. novembrim.

Latvija ir pirmajā vietā pasaulē saslimstības ar Covid-19 tempā. Pēdējā nedēļā jaunatklāto Covid-19 gadījumu skaits palielinājies par 49%, salīdzinot ar saslimstību nedēļu iepriekš. Divu nedēļu Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju sasniedzis 1266,4, kas ir divas reizes lielāks nekā otrā viļņa maksimums.

Slimnīcās Covid-19 pacientu skaits dubultojas 14 dienu laikā. Šodien slimnīcās ārstējas jau 1114 pacienti - 133 pacienti ar smagu slimības gaitu un 981 ar vidēji smagu. Covid-19 izraisīto nāves gadījumu skaits nedēļas laikā pieaudzis par 48%. Slimnīcās Covid-19 intensīvās terapijas gultu noslodze tuvojas 100%.

Veselības ministrija norāda, ka pie esošās saslimstības izplatīšanās ātruma, oktobra beigās prognozējami 4000 jaunatklāti Covid-19 pacienti un 275 jauni stacionēšanas gadījumi dienā. Šādā situācijā nebūs iespējams nodrošināt nepieciešamo ārstniecību visiem un būtiski pieaugs no Covid-19 mirušo cilvēku skaits.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu