Lietuva "Oskara" balvai izvirza Latvijas kopražojuma filmu "Lēciens"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Lietuviešu režisores Giedres Žickītes (Giedrė Žickytė) dokumentālā filma "Lēciens" ("Šuolis") izvēlēta kā Lietuvas kandidāte prestižajai "Oskara" balvai kategorijā "Labākā ārzemju filma", kā arī dokumentālo filmu kategorijā, vēsta portāls "LRT".

Filma vēsta par lietuviešu jūrnieku Simu Kudirku (Simas Kudirka), kurš 1970. gadā no padomju kuģa ielēca amerikāņu krasta apsardzes laivā, jo vēlējās aizbēgt no PSRS.

"Brīvības tēma vienmēr bijusi man svarīga, un Simas drosmīgais lēciens, kas Aukstā kara laikā saviļņoja un apvienoja tūkstošiem cilvēku abpus Atlantijas okeānam, iedvesmoja mani izstāstīt šo stāstu. Tas parāda, ka ikviens cilvēks un katra rīcība ir svarīga un jēgpilna un ka tieksme pēc brīvības pat tumšākajos laikos nav sagraujama," sacīja režisore.

Filmu izvēlējās žūrija no Lietuvas, ko apstiprinājusi Amerikas kinoakadēmija.

"Tā ir meistarīgi veidota dokumentālā filma par parasta cilvēka neparastu drosmes apliecinājumu. Tā noteikti ir viena no satriecošākajām pēdējā laika filmām Lietuvas kino," sacīja žūrijas priekšsēdētājs Lins Mikuta (Linas Mikuta).

No Latvijas puses filmas komandā piedalījās operators Valdis Celmiņš, skaņu operators Arvīds Ceļmalis, kameras asistents Miks Ramāns, krāsu korektors Krišs Roziņš.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu