"Liepāja" jaunizveidotās Eiropas Ziemeļu basketbola līgas pirmajā mačā zaudē Tartu komandai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Liepājas" basketbolisti.
"Liepājas" basketbolisti. Foto: https://www.facebook.com/LiepajasBasketbols

"Liepājas" komanda otrdien zaudēja jaunizveidotās Eiropas Ziemeļu basketbola līgas (ENBL) pirmā sabraukuma pirmajā spēlē.

Liepājnieki Vidzemes Olimpiskajā centrā, Valmierā, ar rezultātu 53:61 (14:15, 13:12, 12:13, 14:21) zaudēja Igaunijas komandai "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits".

"Liepājas" komandā rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Roberts Bērziņš, bet desmit punktus pievienoja Verners Kohs.

Tartu vienībā ar 16 punktiem un 14 atlēkušajām bumbām atzīmējās Emanuēls Vembi, kamēr latviešu basketbolists Edmunds Elksnis guva 11 punktus un atdeva septiņas rezultatīvas piespēles.

ENBL pirmajā sezonā startēs astoņas komandas no Latvijas, Polijas, Čehijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas un Krievijas.

Latviju pārstāvēs iepriekšējā sezonā vietējā čempionātā ceturto un piekto vietu ieņēmušās Liepājas un Valmieras komandas. Tāpat turnīrā spēlēs Čehijas ceturtās vietas īpašniece "Brno", Polijā 13.pozīciju ieņēmuši Vloclavekas "Anwil", Lietuvas septītais spēcīgākais klubs "Šiauliai", Baltkrievijas vicečempione Mogiļevas "Borisfen", Igaunijas sestā komanda "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits" un Vienotajā līgā 11.vietu guvusī Krasnojarskas "Jeņisej".

ENBL mērķis ir nākamgad pulcēt jau 16 komandas kas būtu sadalītas Baltijas jūras un Ziemeļjūras divīzijas, pievienojot klubus no Ziemeļvalstīm un Beniluksa valstīm.

ENBL rīkotāji iepriekš dibinājuši Eiropas Sieviešu basketbola līgu (EWBL), kas sevi pierādījis kā klubiem saistošs starptautisks turnīrs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu