"Lokdauna" priekšvakarā iedzīvotāji steidz iepirkties. Pērk pat slēpošanas inventāru un Ziemassvētku dāvanas (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Jaunatklātais lielveikals "Akropole"
Foto: Jaunatklātais lielveikals "Akropole" Foto: Jānis Škapars / TVNET

Divas dienas pirms "lokdauna" daļa iedzīvotāju vēl steidz iepirkties, apmeklēt sporta klubus un saņemt citus pakalpojumus. Pret Covid-19 vakcinētie saprot, ka nepieciešams piebremzēt kontaktus, taču bažījas, vai "lokdauns" neieilgs vairākus mēnešus, vēsta TV3 Ziņas. 

Vīriešu frizētavā un bārdas salonā Ādažos līdzīgi kā pie daudziem citiem skaistumkopšanas speciālistiem izķertas pašas pēdējās pierakstu iespējas, pirms iestājas "lokdauns". Meistari šajās divas dienās uz darbu nāk dažas stundas agrāk, taču vienalga ar to nepietiek, lai paņemtu visus gribētājus.

"Pieraksti jau ir pilni, cilvēki tik turpina zvanīt, laikam jāslēdz telefons ārā. Mums ir tāda iespēja kā "online" pieraksts, un varēja redzēt, kā cilvēki naktī divos, četros veic pierakstu, aizpildīja laikus un uz rītdienu nekas vairs nav iespējams," teic "Black Stork Barber Shop" vadītājs Kaspars Eniņš.

Salona vadītājs izprot "lokdauna" nepieciešamību. Vien cer, ka valsts solītais atbalsts šoreiz būs ātrāk nekā pēc iepriekšējās slēgšanas pērn decembrī: "Tā kompensēšana reāli bija ievilkusies garumā. Trīs mēnešus bija jāgaida."

Pēdējā brīža sajūta arī sporta klubos, fitnesa zālēs. Veselīgā dzīvesveida piekritēji ļoti cer, ka valdība pildīs solīto un pakalpojums atkal tiešām būs pieejams novembra vidū. Pagājušā reizē trīs nedēļas pārvērtās sešos mēnešos ar slēgtiem sporta klubiem.

"Es domāju, ka mēs tiksim tam pāri, ir jāsaņemas. Padzīvosim mēnesi un ceram, ka viss atgriezīsies," pauž "Lemon Gym" apmeklētāja Annija.

"Jā, ir tāda vilšanās sajūta, jo, kamdēļ tad mēs vakcinējāmies, ja mēs tagad arī nedrīkstam apmeklēt iestādes, sporta klubus un rūpēties par sevi," norāda sporta zāles apmeklētāja Sīlinda.

"Kas jādara, jādara, jo rādītāji ir augsti. Pēdējās dienas ir palikušas, kārtīgi jāpastrādā," saka "Lemon Gym" apmeklētājs Kristaps.

"Šajās divās dienās ir kārtīgi jāpasvīst. Paskatījos spogulī un sev teicu – kārtīgi padarbošos, līdz pakrišanai," apņēmies sporta zāles apmeklētājs Ņikita.

Klientu pieplūdumu izjūt arī tirdzniecības centri. Daļa pat speciāli ņēmusi brīvu dienu darbā, lai paspētu ko nopirkt. Kādam vajag ziemas mēteli, zābakus, citi steidz pirkt pat kalnu slēpošanas inventāru un Ziemassvētku dāvanas, jo netic, ka "lokdauns" būs tikai četras nedēļas.

"Tam gan es neticu, būs tāpat kā pērn – pagarinās. Bērnam uz ziemu ir jāsapērkas, jo internetā pasūtīt un atrast pareizos izmērus nav iespējams. Apavi neder. Tagad pēc iespējas vairāk jāsapērkas," norāda uzrunātā iedzīvotāja Marlēna.

"Šausmas, katastrofa. Bērnam nebūtu, ko vilkt ziemā, ja tagad nesteigtos šurp. Skrējām te," stāsta iedzīvotāja Jeļena.

Savukārt veikalā sastaptais Uldis veic pēdējos pirkumus, lai sagatavotos emigrēšanai projām no Latvijas. Līdzko valdība paziņoja par "lokdauna", tika nopirktas biļetes projām no Latvijas: "Sakarā ar šo visu es izlēmu pamest valsti. Diezgan pēkšņs lēmums. Braukšu tur, kur cilvēki ir vakcinējušies un vieglāk. Braucu projām uz diviem mēnešiem. Ja es tur iedzīvošos, tur palikšu. Tas vakcinācijas temps Latvijā ir tāds, kāds ir."

Īsti nesaprotot, vai slēgs ciet arī būvmateriālu un santehnikas preču veikalus, liela daļa drošības labad tomēr otrdien steidza iepirkt vajadzīgo.

"Tieši tāpēc šodien te esmu, lai mazliet iepirktu. Man ir paredzēti darbi, tāpēc jāsapērk kaut kas vismaz nedēļai uz priekšu. Es domāju, ka būs ciet. Kā vakcinēts es jūtos pievilts. Kāpēc man ir jācieš to cilvēku dēļ, kas nevakcinējas sazvērestības teoriju dēļ. Es jūtos pievilts," stāsta pircējs Andris.

Ne Veselības, ne Ekonomikas ministrijā šodien nezināja teikt, vai būvmateriālu preču veikali varētu būt izņēmuma sarakstā ar atļauju strādāt. Tas kļūst skaidrs tikai rīt, bet sākotnējā piedāvājumā tos ir paredzēts arī likt aizvērt.

Video: TV3 Ziņas sižets

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu