VIDEO ⟩ Girgensons atkal "uguņo" "Sabres" uzvarā un izpelnās mača pirmās zvaigznes godu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Zemgus Girgensons
Zemgus Girgensons Foto: AP/Scanpix

Ar rezultatīvu sniegumu aizvadītās nakts Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā izcēlās latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons, sekmējot Bufalo "Sabres" uzvaru.

Bufalo "Sabres" otrdien savā laukumā ar rezultātu 5:2 (1:2, 1:0, 3:0) pārspēja Vankūveras "Canucks", izcīnot trešo uzvaru šosezon trīs mačos.

Girgensons laukumā pavadīja 15 minūtes un četras sekundes (2:46 skaitliskajā vairākumā un 1:17 mazākumā), izpildīja četrus metienus pa pretinieku vārtiem, veica vienu spēka paņēmienu un bloķēja vienu metienu, kā arī uzvarēja vienā iemetienā un spēli pabeidza ar pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Latvijas hokejists ar rezultatīvu piespēli atzīmējās pirmā perioda vidū, vārtu guvumā asistējot amerikānim Kailam Okposo, kurš tobrīd guva karjerā 200. vārtus un panāca neizšķirtu 1:1.

Savukārt vārtus latvietis guva otrā perioda beigās, panākot neizšķirtu 2:2.

Girgensonu atzina par spēles pirmo zvaigzni jeb mača labāko spēlētāju.

Ar 1+1 uzvarētāju rindās izcēlās arī Okposo, bet "Sabres" vārtsargs 40 gadus vecais amerikānis Kreigs Andersons atvairīja 32 no 34 metieniem (94,1%).

Girgensons šosezon otro reizi izcēlies ar 1+1, jo gūt vārtus un atdot rezultatīvu piespēli viņam izdevās arī pirmajā mačā.

27 gadus vecais latviešu uzbrucējs šosezon trīs spēlēs sakrājis četrus rezultativitātes punktus (2+2) un pozitīvu lietderības koeficientu +2.

"Sabres" komanda sezonu sākusi ar trim uzvarām pēc kārtas. Atlantijas divīzijā Bufalo ar sešiem punktiem ieņem otro vietu aiz Floridas "Panthers", kas arī trīs spēlēs izcīnījusi trīs uzvaras.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu