Ministre: Latvijā nevar atļauties ilgu "lokdaunu" (12)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Paula Čurkste/LETA

Visticamāk, valdība šovakar apstiprinās visus plānotos "lokdauna" ierobežojumus, šorīt Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāmā" prognozēja iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP).

Ministres vērtējumā, Latvija nevar atļauties ilgu "lokdaunu", tāpēc pa plānotajām četrām nedēļām "mums ir jātiek galā".

Taujāta, cik lielus policijas resursus iesaistīts kontroles pasākumos, Golubeva precīzus ciparus nesauca, bet solīja, ka policija ir gatava kontrolēt "lokdauna" īstenošanu.

Iekšlietu nozare vēl spriežot par praktisko īstenošanas pusi, piemēram, ticams, ka ierobežojumu kontrolē iesaistīs arī policijas kadetus un zemessargus.

Golubeva uzsvēra, ka policija nopietni strādā arī ar gadījumiem, kad pandēmijas apstākļos medicīnas darbiniekiem un arī citām personām tikuši izteikti draudi.

Kā ziņots, Ministru kabineta ārkārtas sēdē šodien spriedīs par "lokdauna" ieviešanu no 21.oktobra līdz 15.novembrim.

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) pēc pirmdien notikušās Krīzes vadības padomes sēdes, kurā lemts par "lokdauna" noteikšanu, skaidroja, ka šajā laika periodā visi veikali, izņemot pirmās nepieciešamības, nestrādās un būs pieejami tikai paši nepieciešamākie pakalpojumi. Tāpat paredzēts ieviest mājsēdi no plkst.20 līdz plkst.5.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu