Pret Covid-19 nevēlas vakcinēties daži prokurori, Stukāns cer "uz viņu nākšanu pie prāta" (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ģenerālprokurors Juris Stukāns.
Ģenerālprokurors Juris Stukāns. Foto: Edijs Pālens/LETA

Prokuratūrā pret Covid-19 nevēlas potēties daži prokurori, bet ģenerālprokurors Juris Stukāns cer uz "uz viņu nākšanu pie prāta" līdz novembra vidum.

Prokuratūrā līdz šim pret Covid-19 bija vakcinējušies aptuveni 80% strādājošo. Pēc tam, kad valdība noteica prasību obligāti vakcinēties visiem publiskā sektora darbiniekiem un ieviesa nosacījumu, ka pildīt darba pienākumus no 15.novembra drīkstēs tikai vakcinējušās vai Covid-19 pārslimojušas personas, potēties devās vēl vairāki prokuratūrā strādājošie. Prokuratūrā kopumā strādā 450 prokurori un aptuveni 300 darbinieki, Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā atzina ģenerālprokurors.

Patlaban pārsvarā pret Covid-19 nav vakcinējušās apkopējas, taču ir arī daži prokurori.

"Apkopēja gan nav problēma, jo es, piemēram, neesmu nemaz redzējis, kad viņa iztīra kabinetu, jo viņa strādā ārpus tā laika, kad cilvēks atrodas kabinetā, un neapdraud citus. Nu un kopā ar apkopējām ir arī daži prokurori, kuri arī negrib vakcinēties. Tā droši vien ir viņu neizpratne, piespiest mēs nevaram, tāpēc gaidīsim 15.novembri. Nu es uzskatu, ka viņi nāks pie prāta un apzināsies, ka ir amatpersonas," uzsvēra Stukāns.

Ģenerālprokurors norādīja, ka neredz iespējas, kā nevakcinējies vai Covid-19 nepārslimojis prokurors var reāli tikties ar apsūdzētajiem, lieciniekiem, cietušajiem, jo viņš visu laiku būs infekcijas iespējamais avots. Tāpat Stukāns uzsvēra, ka prokurors ir valsts amatpersona, kurai alga tiek maksāta no krimināllietā cietušo personu vai liecinieku nodokļiem.

Lai arī diemžēl daži prokurori nevēlas vakcinēties, tas nekādā veidā neapdraudēšot prokuratūras funkcijas. Ja tomēr prokurorus nāksies atstādināt no darba un "viņi varēs sēdēt bez algas kādu laika periodu, tad tā ir viņu izšķiršanās," sacīja Stukāns.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu