Banki oficiāli apstiprināts Pezāro komandas galvenā trenera amatā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Luka Banki
Luka Banki Foto: FIBA.com

Trešdien, 20. oktobrī, Itālijas klubs Pezāro "Victoria Libertas" paziņoja, ka tā galvenais treneris turpmāk būs Latvijas izlases stūrmanis Luka Banki.

Vietnē "Instagram" klubs publicēja Banki fotogrāfiju ar tekstu "Luka Banki ir jaunais Pezāro "Victoria Libertas" treneris" un mirkļbirku "Laipni lūgts Luka".

Pezāro vienība sezonas ievadā zaudējusi trīs no četrām spēlēm un atrodas turnīra tabulas lejasgalā, kā dēļ no amata atkāpies galvenais treneris Aleksandars Petrovičs.

Latvijas Basketbola savienībai (LBS) līgums ar Banki ir līdz 2023.gada Pasaules kausa izcīņas cikla beigām, ar iespējām to pārtraukt, ja Latvijas komanda nekvalificējas nākamajam sacensību posmam. LBS gan nav likusi viņam šķēršļus strādāt kādā no klubiem.

Banki no 1997. līdz 2006.gadam bija galvenais treneris Itālijas komandās "Livorno" (A2 sērija), "Trieste", "Trapani" ("Lega 2") un "Jesi" ("Lega 2"). 2001.gadā viņš bija Itālijas U-20 izlases un otrās izlases galvenais treneris.

No 2006. līdz 2012.gadam Banki strādāja kā Sjēnas "Montepaschi" galvenā trenera asistents, bet 2012./2013.gada sezonā pats vadīja šo vienību.

Turpinājumā no 2013. līdz 2015.gadam viņš bija Eirolīas kluba Milānas "Emporio Armani" galvenais treneris. 2014.gadā Banki kļuva par Itālijas čempionu un Eirolīgas ceturtdaļfinālistu, bet gadu vēlāk ar komandu izcīnīja pirmo vietu A sērijas pamatturnīrā.

Vēlāk viņš 2017./2018.gada sezonā līdz februārim bija "Torino" galvenais treneris, bet sezonas beigās stūrēja Vācijas komandu Bambergas "Brose". Nākamajā sezonā itālis vadīja Grieķijas klubu Atēnu AEK, ar kuru uzvarēja FIBA Starpkontinentālajā kausā, bet 2019.gadā līdz novembrim viņš bija Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" galvenais treneris.

Iepriekšējā sezonā Banki strādāja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) fārmklubā Longailendas "Nets", kas spēlē Attīstības jeb G līgā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu