VIDEO ⟩ Ļaundari kameru redzeslokā aizdedzina "BMW" (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Daudzīvokļu mājas pagalmā Rīgā, Zalves ielā izvietotās video novērošanas kameras kā uz delnas fiksējušas noziegumu, kas, visticamāk, paveikts ar apzinātu mērķi kaitēt konkrētam cilvēkam. Apkaimes iedzīvotāji gan nelolo cerības, ka vainīgie tiks atrasti un sodīti, taču cer, ka nekas tāds vairs neatkārtosies, vēsta raidījums "Degpunktā". 

Ap plkst. 3.30 naktī Zalves ielas 40. numuru daudzdzīvokļu māju iedzīvotāji tika uzrauti no miega. Pagalmā kaut kas intensīvi sprāga un daudzi, vēl tērpti pidžamās, steidzās saprast, kas notiek.

Liesmas no pilnā platībā degošā "BMW" pārmetās arī uz kaimiņa "Mitsubishi Colt" spēkratu, kam izdega salons. Pāris metrus tālāk stāvošajam "Volkswagen Passat" no lielā karstuma sakusa sāns.

Cilvēki pagalmā nepacietīgi gaidīja ugunsdzēsējus. Likuma sargi ātri vien ieguva nepārprotamus pierādījumus, ka dedzināšana bija ļaunprātīga. Tā pagājušajā naktī noprata arī vietējie.

Novērošanas kameras fiksēja, kā teritorijā ielaužas divi maskējušies vīrieši. Nelūgtie viesi bija redzami tiešraidē, taču dežurants šķiet, tajā brīdī ierakstu neskatījās. Darbi bija sadalīti – viens no ļaundariem ar viegli uzliesmojošu šķidrumu aplēja iepriekš noskatīto "BMW" spēkratu. Viņa biedrs, savukārt, lieki nekavējoties, uzmeta automašīnai kaut ko, kas izskatās pēc degoša auduma gabala. Iespējams, tika paveikta atriebība.

Policija pagaidām ļaundarus nav atradusi. "Saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 185. panta otrās daļas, proti, par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu. Par šāda nozieguma izdarīšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, vai bez tās," norāda Valsts policijas pārstāve Krista Andersone.

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu