Brieža potenciāli nākamais pretinieks kritizē latvieša sniegumu cīņā pret Mannu (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Briedis sakauj Mannu un aizstāv pasaules čempiona titulu
Briedis sakauj Mannu un aizstāv pasaules čempiona titulu Foto: Jānis Škapars / TVNET

Potenciāli nākamais Maira Brieža pretinieks Džeijs Opetaija sarunā ar "Fox Sports" visai kritiski izteicās par latvieša neseno cīņu pret vācieti Arturu Mannu.

Mairis Briedis aizvadītajā nedēļas nogalē ar trešā raunda tehnisko nokautu uzveica Arturu Mannu, aizstāvot sev piederošo Starptautiskās boksa federācijas (IBF) čempiona jostu.

IBF nesen izziņoja, ka obligāto titula aizstāvības cīņu Briedim būs jāaizvada pret austrālieti Džeiju Opetaiju. Savukārt Brieža promoteris Kalle Zauerlands norādīja, ka Brieža un Opetaijas dueļa galējais termiņš ir nākamā gada jūnijs.

Opetaija, vaicāts par neseno Brieža cīņu, izteicās visai skeptiski: "Viņa [Brieža] pretinieks galīgi nebija labs, [Mannu] varētu arī nosaukt par "maisu". Viņš [Briedis] šo cīņu gribēja, lai iesildītos. Tas mani [par potenciālo cīņu pret Briedi] padarīja vēl priecīgāku."

Austrālijas bokseris arī uzsvēra, ka abi bokseri pirmajā raundā vienkārši stāvējuši viens otram pretim bez kustēšanās. Tomēr viņš arī izcēla, Brieža izturību un "motoru", piebilstot, ka viņam pašam būtu jākoncentrējas tieši uz izturības uzlabošanu: "Ir jāspēj peldēt "dziļajos" ūdeņos."

"Es domāju, ka tā [izturība] ir Brieža galvenā priekšrocība. Viņš aizvadīja labu cīņu, bet neparādīja neko īpašu," sacīja Opetaija.

26 gadus vecais bokseris vairākkārt uzsvēra, ka šo Brieža dueli viņš uzskatot par iesildīšanos kam lielākam: "Arturs bija boksa maiss. Viņš neieturēja distanci un vienkārši stāvēja Briedim ērtā attālumā. Es mēģināšu darīt pretējo - pamainīt leņķus un ieturēt distanci. Brieža deguns arī tika pārsists diezgan vienkārši."

Tāpat Opetaija, atklāja, ka Brieža cīņu pret Oleksandru Usiku (kurš ir kreilis) skatījies neskaitāmas reizes, lai izanalizētu, kā vislabāk pret latviešu bokseri izmantot faktu, ka viņš ir kreilis, ko daudzi boksā uzskata par priekšrocību.

Sarunas noslēgumā Opetaija pauda pārliecību, ka cīņa pret Briedi varētu notikt Austrālijā, nākamā gada sākumā.

Opetaija savas profesionālās karjeras laikā ir uzvarējis visās 20 cīņās, kurās piedalījies.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu