Covid-19 ⟩ Kā rīkoties, ja bērns apmeklē bērnudārzu? (2)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Ceturtdien, 21. oktobrī, spēkā stājušies stingrāki drošības pasākumi Covid-19 izplatības ierobežošanai. Izmaiņas skar arī mācību procesa norisi visos izglītības līmeņos, kā arī sporta treniņu un sacensību organizēšanu. Rīgas bērnudārzi nepieciešamības gadījumā organizēs darbu dežūrrežīmā, informēja pilsētas domē.

Tiem vecākiem, kuri nevar strādāt attālināti un nevar nodrošināt bērna uzraudzību, tai skaitā starptautiskās izglītības programmas apguvi atbilstošā izglītojamo vecuma grupā, būs pieejami bērnudārzi. Bērnudārzos ir atļauts apvienot vairākas vienas izglītības iestādes grupas, pēc iespējas nodrošinot apvienotās grupas bērnu sastāva nemainību.

Rīgas pašvaldības bērnudārzi pakalpojumu nodrošinās klātienē, nepieciešamības gadījumā elastīgi pārkārtojot darba laiku un organizējot darbu dežūrrežīmā.

Vienlaikus pašvaldība aicina vecākus bērnu uz pirmsskolu nevest, ja ir iespēja mazuli pieskatīt mājās.

Valsts izglītības satura centrs vērš uzmanību, ka nu "mūsu visu atbildībai ir vēl lielāka nozīme. Sevišķi tad, kad pieņemsim lēmumu par bērnu vešanu vai nevešanu uz pirmsskolas izglītības iestādi vai skolu, kur tiek nodrošināta bērnu sagatavošana skolai!"

Foto: Valsts izglītības satura centrs/Facebook
Foto: Valsts izglītības satura centrs/Facebook

Skolas ir gatavas darbam attālināti, nodrošinot izglītības procesu, kā arī pārtikas paku izsniegšanai pēc attālināto mācību atsākšanās. Tāpat tuvākajā laikā Izglītības, kultūras un sporta departaments (IKSD) aicinās skolas apzināt situāciju skolēnu ģimenēs saistībā ar tehnoloģiju nodrošinājumu un nepieciešamības gadījumā audzēkņiem piešķirs viedierīces, līdzīgi kā tas bija pērn.

Interešu izglītības iestādes un profesionālās ievirzes mūzikas, mākslas un sporta skolās izglītības process tiks nodrošināts attālināti.

Lai nodrošinātu cilvēku pulcēšanās ierobežojumus, tiks izvērtēta iespēja slēgt visus 25 pie izglītības iestādēm esošos iežogotos sporta un aktīvās atpūtas laukumus, tostarp arī Centra sporta kvartālu.

IKSD iestādes sporta bāzes treniņiem varēs izmantot tikai valsts izlašu sportisti un profesionālie sportisti, kuriem ir darba līgumi. IKSD telpas saviem mēģinājumiem varēs izmantot tikai profesionālie kultūras nozares kolektīvi.

Kā ziņots, no 21. oktobra valstī ieviesti īpaši stingri Covid-19 ierobežojošie pasākumi jeb "lokdauns".

Tostarp līdz 29. oktobrim pagarinātas skolēnu rudens brīvdienas. Rudens brīvdienas netiek pagarinātas skolēniem, kuri mācās sociālās korekcijas izglītības iestādē "Naukšēni" un speciālās izglītības iestādēs, kā arī mācās tālmācībā.

Foto: Valsts izglītības satura centrs/Facebook

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu