Latvijai tuvojas spēcīgas vēja brāzmas; piekrastē izsludināts oranžais brīdinājums

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Lita Krone / LETA

Ceturtdienas pēcpusdienā no valsts rietumiem sāk pastiprināties dienvidu, dienvidrietumu vējš, spēcīgākās brāzmas gaidāmas vakarā un naktī uz piektdienu, prognozē sinoptiķi.

Vēja ātrums brāzmās sasniegs 18-23 metrus sekundē, vietām piekrastē iespējamas brāzmas līdz pat 28 metriem sekundē.

Nakts izskaņā vējš nedaudz pierims, tomēr arī piektdien gaidāmas rietumu, dienvidrietumu vēja brāzmas līdz 16-22 metriem sekundē.

Tuvākajās stundās valsts lielākajā daļā gaidāmas lietusgāzes, dažviet iespējams arī pērkona negaiss un krusa. Piektdien nokrišņu būs mazāk, stiprāks lietus un krusa gaidāma pievakarē valsts dienvidos; uzspīdēs saule.

Gaisa temperatūra gan naktī, gan dienā gaidāma +4..+10 grādu robežās.

Rīgā vakarā un nakts pirmajā pusē gaidāmas dienvidrietumu vēja brāzmas līdz 20-22 metriem sekundē, tādēļ spēkā dzeltenais brīdinājums. Gaidāmas arī lietusgāzes, bet piektdiena būs samērā saulaina. Gaisa temperatūra naktī nenoslīdēs zem +6 grādiem un dienā sasniegs +9 grādus.

Līdz piektdienas vakaram visā valstī spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dzeltenā līmeņa brīdinājums par stipru vēju, bet no ceturtdienas pievakares līdz piektdienas rītam piekrastē izsludināts oranžais brīdinājums. Piekrastē arī spēkā brīdinājums par gaidāmu ūdens līmeņa paaugstināšanos jūrā aptuveni metru virs normas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu