"TTT Rīga" basketbolistes ar Baško ierindā svin pirmo uzvaru Eirolīgā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: FIBA.com

Latvijas sieviešu basketbola klubs "TTT Rīga" ceturtdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas pamatturnīra trešajā spēlē mājās ar rezultātu 64:59 (22:18, 12:14, 12:10, 18:17) uzvarēja Maskavas MBA komandu.

Pagājušajā nedēļā traumas dēļ maču nepabeidza Gunta Baško, taču pretēji prognozētajām sezonas beigām, viņa jau šonedēļ atgriezās laukumā un sekmēja "TTT Rīga" pirmo uzvaru.

Rīdziniecēm rezultatīvākā ar 19 punktiem, astoņiem no tiem pēdējās divās minūtēs, bija Džasmine Tomasa, 16 punktus guva Ieva Pulvere, bet 12 punkti, astoņas atlēkušās bumbas un trīs bloķēti metieni bija Daugilei Šarauskaitei.

Viešņām 13 punktus guva un deviņas bumbas zem groziem izcīnīja Žozelīna Maiga.

Pirmajā ceturtdaļā spēles rezultāts auga līdzīgi, bet ceturkšņa nogalē rīdzinieces panāca četru punktu vadību. Lielu artavu rezultātā deva Daugiles Šarauskaites zem groza gūtie punkti un aizsardzībā bloķētie pretinieču metieni.

Otrās ceturtdaļas sākumā Ieva Pulvere ar pāris precīziem metieniem panāca jau deviņu punktu pārsvaru (27:18), bet nogriežņa turpinājumā rezultātā daudz ieguldīja Džasmine Tomasa, ar kuras palīdzību handikapā bija jau divciparu skaitlis (31:21). 

Sekojošie neveiksmīgie uzbrukumi gan ļāva pretiniecēm veikt izrāvienu un divarpus minūtes pirms puslaika beigām izlīdzināt rezultātu. Tomasa atbildēja ar tālmetienu un atguva mājiniecēm vadību, bet, dodoties lielajā pārtraukumā, "TTT Rīga" bija vadībā ar 34:32.

Otrā puslaika sākumā maskavietes pārņēma vadību, taču Baško ar tālmetienu atjaunoja līdzsvaru rezultātā - 37:37. Vēlāk punktus guva Šarauskaite vēlreiz zem groza, Šantele Hendija no tālienes un Pulvere pēc caurgājiena - jau 44:37 "TTT Rīga" labā. Pirms ceturtās ceturtdaļas komandas šķīra četri punkti (46:42).

Nepilnas sešas minūtes pirms pamatlaika beigām viešņas izlīdzināja rezultātu un vēlāk pārņēma vadību (50:49), taču Šarauskaite atkal izvirzīja priekšā rīdzinieces. Apmēram trīs minūtes pirms finālsvilpes lietuviete realizēja pašas nopelnītos soda metienus un panāca 53:50. 

Vēlāk MBA pārņēma vadību, taču Tomasa ar tālu divpunktnieku un turpinājumā arī ar tālmetienu panāca 58:54. Pretinieces divus punktus atguva, bet 35 sekundes pirms beigām Pulveres trīspunktu gājiens deva Rīgas komandai drošāku vadību (61:56). Maskavietes ātri realizēja tālmetienu, bet otrā laukuma galā Tomasa realizēja vienu no diviem "sodiņiem" - 62:59. Turpinājumā aizsardzībā tika iegūt atlēkusī bumba, bet Tomasa šoreiz iemeta abus soda metienus 64:59.

Rīdzinieces pirmajā mačā mājās ar 56:71 piekāpās pagājušās sezonas čempionvienībai Jekaterinburgas UGMK, bet otrajā cīņā viesos ar 41:72 zaudēja Salamankas "Perfumerias Avenida". Arī maskavietēm ir divi zaudējumi - 64:70 pret "Perfumerias Avenida" un 54:79 pret Prāgas ZVVZ USK.

Eirolīgas pamatturnīrs noslēgsies 2022.gada 1.februārī. Katras grupas četras labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas spēlēm, bet piekto un sesto vietu īpašnieces sezonu turpinās Eiropas kausā.

"TTT Rīga" iepriekšējā sezonā Eirolīgā pamatturnīrā zaudēja visās sešās spēlēs un neiekļuva izslēgšanas mačos. Pieticīgais rezultāts lielā mērā saistāms ar spēļu prakses trūkumu, jo komanda no novembra sākuma ārkārtējās situācijas dēļ nevarēja aizvadīt mačus. Lai iegūtu spēļu praksi, "TTT Rīga" decembra vidū nolēma spēlēt Eiropas Sieviešu basketbola līgā, kurā izdevās izcīnīt bronzu.

"TTT Rīga" arī astoto reizi pēc kārtas un kopumā 20.reizi kluba vēsturē izcīnīja uzvaru Latvijas Sieviešu basketbola līgā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu