"Apkaunojums." Meganas Mārklas vēršanās pie politiķiem ir "tas, no kā karaliene baidījās" (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Princis Harijs un Megana Mārkla
Princis Harijs un Megana Mārkla Foto: MICHELE SPATARI/AFP/ Scanpix

Karaliskās ģimenes autors Roberts Džobsons medijam "The Mirror" sacīja, ka Megana Mārkla rakstījusi vēstuli ar aicinājumu ASV politiķiem nodrošināt "apmaksātu ģimenes atvaļinājumu", un šī vēstule ir "tas, no kā baidījās karaliene".

Viņas Majestāte varētu būt nobažījusies par to, ka Megana pauž savu viedokli politiskajos jautājumos pēc tam, kad viņa un princis Harijs pagājušā gada maijā atteicās no karaliskajiem pienākumiem, sacīja karaliskais autors Roberts Džobsons.

Emocionālā vēstulē, kas šonedēļ tika nosūtīta ASV politiskajiem smagsvariem - Nensijai Pelosi un Čakam Šūmeram - Megana lobēja ideju, kas iedzīvotājiem ļautu saņemt apmaksātu ģimenes atvaļinājumu.

Vēstules rakstīšana politiķiem ir raksturīga hercogienei, kura "vienmēr ir bijusi ieinteresēta politiskajos procesos". Karaliene zināja par Mārklas "politiskajiem uzskatiem un ambīcijām", kas karaliskajai ģimenei varētu kļūt par "apkaunojumu", autors piebilda.

Karaliskās ģimenes autors uzskata, ka Mārkla ir tuvu robežu pārkāpšanai, taču, maz ticams, ka vēstule izraisīs pretreakciju no karaliskās ģimenes. "Fakts ir tāds, ka viņi zināja, ka hercogiene tā rīkosies".

"Viņa vienmēr ir bijusi meitene, kuru interesējusi politika. Kopš septiņu gadu vecuma viņa rakstīja vēstules Hilarijai Klintonei."

Eksperts saka, ka, tā kā hercogienei ir ASV pilsonība, tad viņai ir tiesības "darīt to, ko viņa dara".

Bet viņas vīram, princim Harijam faktiski ir liegts runāt par politiskajiem jautājumiem. "Ja to darītu princis Harijs, es teiktu, ka tā ir nedaudz atšķirīga lieta, jo viņš ir princis," eksperts saka. "Un viņš ir Lielbritānijas pilsonis, tādēļ ir saistīts ar visu."

Kad februārī tika paziņots, ka viņa un princis Harijs pametīs karalisko dzīvi, paziņojumā teikts, ka pāris "turpinās aizstāvēt Viņas Majestātes vērtības."

Megana dokumentā rakstīja: "Es neesmu ievēlēta amatpersona un neesmu politiķe." "Es jums rakstu kā mamma, lai aizstāvētu apmaksāta ģimenes atvaļinājuma ideju."

Viņa piebilda: "Es izaugu "Sizzler" salātu bārā, kur salāti maksāja 4,99 USD (4,29 eiro)." "Es zināju, cik smagi mani vecāki strādāja, lai to atļautos, jo pat piecu dolāru (4,30 eiro) vērtībā ēšana ārpus mājas bija kas īpašs, un es jutos laimīga."

"Es sāku strādāt (vietējā saldētā jogurta veikalā) no 13 gadu vecuma. Es klāju galdus, strādāju par auklīti un darīju citus darbus, lai segtu izmaksas."

"Es visu mūžu esmu strādājusi un taupījusi, kad un kur vien varēju, bet pat tā bija greznība, jo naudas pietika tikai tam, lai mēneša beigās varētu kopā savilkt galus, pietiekami, lai samaksātu īri un kaut kur aizbrauktu ar savu automašīnu.

"Kā jūs labi zināt, pārāk daudzi amerikāņi ir spiesti mainīties, kad runa ir par viņiem svarīgo," viņa piebilda.

Divu bērnu māmiņa atzina, ka tagad viņai nav jācīnās par izdzīvošanu, tā kā to vajadzēja darīt viņas vecākiem, kuriem netika piedāvāts apmaksāts atvaļinājums.

Viņa piebilda: "Jūnijā mēs ar vīru sagaidījām otro bērnu. Mēs, tāpat kā visi vecāki, bijām ļoti priecīgi." "Mēs nesaskārāmies ar skarbo realitāti - pirmos mēnešus pavadīt kopā ar savu mazuli vai atgriezties darbā." Noslēdzot vēstuli, viņa atzina, "cik politiskas lietas var kļūt un ir kļuvušas", bet sacīja, ka jautājums "nav par labo vai kreiso, bet par pareizo vai nepareizo."

Hercogiene pastāstīja Pelosi un Šūmeram, ka "tic, ka šo brīdi piedzīvos", palīdzot pieņemt tiesību aktus, lai vecākiem dotu apmaksātu atvaļinājumu pēc bērna piedzimšanas. Lai gan šis solis izraisīja zināmu pretreakciju no ASV, Džobsons uzsvēra, ka Meganas ASV pilsonība dod viņai visas tiesības lobēt ierēdņus, par kuriem viņa balso. Tomēr monarhija neiesaistās valdības jautājumos.

Kamēr pāris vairs neizmanto savus karaliskos titulus, karaliene tos oficiāli nav atņēmusi. Tomēr princis Harijs ir zaudējis trīs goda militāros titulus. Iepriekš ticis baumots, ka hercogiene vēlētos iesaistīties politikā, un daži apgalvo, ka viņai ir ambīcijas kļūt par ASV prezidenti.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu