"Taliban" talantīgai afgāņu volejbolistei nocirtuši galvu, ziņo mediji (24)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: twitter.com

Sportistes Afganistānā piedzīvo ļoti grūtus laikus. Laikraksts "New York Post", atsaucoties uz "Persian Independent", informē, ka daudzsološai afgāņu volejbolistei "Taliban" nocirtuši galvu.

Tiek ziņots, ka "Taliban" dalībnieki brutāli izpildījuši nāvessodu Afganistānas jauniešu volejbola izlases dalībniecei Mahjabinai Hakimi. 

Saskaņā ar "Inside the Games" informāciju, par to pavēstījis viņas treneris, kurš izmantojis pseidonīmu. Bildes ar nocirsto galvu nonākušas arī sociālajos tīklos. 

Nāvessods izpildīts oktobra sākumā. Viens no iemesliem, kāpēc ticis izpildīts nāvessods, ir sportistu masveida aizbraukšana no valsts pēc tam, kad pie varas Afganistānā nāca "Taliban". Visu šo laiku nogalinātās meitenes tuvinieki klusējuši, jo tikuši iebiedēti. 

Kopš Afganistānā varu pārņēmis "Taliban", divām volejbola izlases dalībniecēm no valsts izdevies aizbēgt, ziņo "Persian Independent". Pārējās sportistes turpina dzīvot bailēs, vairākas no viņām slēpjas, jo baidās par savu dzīvību. 

"Taliban" dalībnieki meklējuši Hakimi un nāvessodu izpildījuši Kabulā. Jaunā volejboliste bijusi viena no Kabulas pašvaldības volejbola kluba labākajām spēlētājām. 

Situāciju komentējusi arī Starptautiskā Volejbola federācija (FIVB), kas ir "ārkārtīgi satriekta un steidzami vēlas noskaidrot notikušā detaļas". Organizācija atzīmē, ka šobrīd esot pretrunīgi ziņojumi par volejbolistes nāves cēloni. FIVB turpināšot meklēt precīzu informāciju par Hakimi miršanas apstākļiem. 

"Mēs stingri nosodām jebkāda veida vardarbību, kas vērsta pret cilvēkiem, īpaši veseliem, jauniem un talantīgiem sportistiem," teikts FIVB paziņojumā. 

Mahjabina Hakimi
Mahjabina Hakimi Foto: twitter.com

"Taliban" iepriekš pavēstīja, ka iebilst pret sieviešu sportu. 

"Visas volejbolistes un pārējās sportistes ir sliktā situācijā, izmisumā un bailēs," norādīja volejbola treneris. "Visas ir spiestas bēguļot un dzīvot nezināmās vietās."

Afganistānas sieviešu volejbola izlase lūgusi ārvalstu organizācijām palīdzību, lai sportistes varētu atstāt valsti, taču līdz šim nav veicies. 

"Taliban" sportistu ģimenēm pieprasījuši aizliegt sievietēm nodarboties ar sportu, pretējā gadījumā draudot ar vardarbību.

Komentāri (24)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu