VIDEO ⟩ Raidījums atmasko medmāsu, kura veic viltus vakcināciju pret Covid-19 (25)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: BaLL LunLa/Shutterstock

"Bez Tabu" noskaidrojis ārstniecības personu, kura pret atlīdzību nelikumīgā ceļā sagādājusi vakcinācijas pret Covid-19 sertifikātus, potēšanu nemaz neveicot. Vēlāk sadarbībā ar Valsts policiju noskaidrots, ka sabiedrības veselību apdraudošajā rūpalā iesaistīti četri medicīnas darbinieki. Izmeklēšanā iegūta informācija, ka viens šāds sertifikāts maksājis 400 eiro.

Pirms kāda laika ar raidījumu "Bez Tabu" sazinājās skatītājs, kurš vēlējās palikt anonīms. Atsaucoties uz kādu savu paziņu, viņš raidījumam stāstīja par ārstniecības personu, kura var sagādāt sadarbspējīgu sertifikātu negodīgā ceļā tiem, kuri nevēlas vakcinēties.

"Mana nepotētā paziņa zina ārstniecības personu.

Stāstīja, ka šī ārstniecības persona piedāvājusi sertifikātu par 400 eiro. Nevarēja saprast, vai tieši viņa taisa tos sertifikātus, bet piedāvāja caur viņu šādu darījumu.

Stāstīja, ka arī savai māsai to izkārtojusi. Ja par to saņem 400 eiro, skaisti!" tā par Covid-19 sertifikātu sagādnieci.

Ar ārstniecības personu, par kuru informēja ziņotājs, raidījuma žurnālists sākotnēji sazinājās rakstveidā, uzdodoties par vakcīnpretinieku, kurš negrasās vakcinēties, bet labprāt iegādātos dokumentu, jo vēlas ceļot bez ierobežojumiem. Neiesaistoties sarakstē, ārstniecības persona uzsāka telefonsarunu.

"Šādas lietas vispār nedrīkst reklamēt. Es jums tiešām varu uzticēties? Tā ir nopietna lieta.

Šīs lietas es daru tikai tiem cilvēkiem, kuriem uzticos, jo redzat, kas notiek tagad. Ziņās taču visu stāsta: tāds ārsts, šāds ārsts," sacīja ārstniecības persona.

Sākotnēji nedroši, ārstniecības persona sarunas gaitā tomēr atklāja darījuma detaļas. 

No medicīnas darbinieces stāstītā bija noprotams, ka ir starpniece. Sagādā sertifikātu tīkotājus kādam ārstam, kuram valsts deleģējusi veikt vakcināciju. Nelikumīgajā scenārijā gan vakcinācija nenotiek, pēc naudas saņemšanas vakcīnu noliedzēju datus ievada vakcinēto sistēmā, pēc kā klienti saņem sertifikātus. Uzreiz pēc sarunas ar medicīnas darbinieci, starpnieci, darījums nevarēja notikt, jo ārsts, kuram piekļuve datubāzei, bija atvaļinājumā.

Komentāri (25)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu