VIDEO ⟩ Mīklainos apstākļos noticis negadījums Inčukalnā - iesaistīti divi vieglie auto un riteņbraucējs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: A_Lesik/Shutterstock

Siguldas pusē ceturtdien no rīta tika novērota visai baisa aina. Vairāki garāmbraucēji ziņoja par mirušu vīrieti ceļa malā, turklāt netālu no viņa redzamas divas avarējušas automašīnas un viena no tām – apgāzusies uz jumta, vēsta raidījums "Degpunktā".

Inčukalnā ziņa par kāda vietējā iedzīvotāja bojāeju izplatījās lēni. 53 gadus vecais vīrietis, kas dzīvo, pēc apkārtējo teiktā – "otrpus sliedēm", bieži bija redzams braucot pa centru ar divriteni. Daži viņu atceras jau no bērnu dienām.

Traģiskais ceļu satiksmes negadījums notika agri no rīta, kad vēl bija tumšs. Garāmbraucēji plkst. 7.30 ziņoja mediķiem, ka autoceļa Inčukalns-Ropaži grāvī guļ divas vieglās automašīnas.

Riteņbraucēja mirstīgās atliekas atradās blakus abiem sadauzītajiem spēkratiem. Likuma sargi stāsta, ka sākotnēji situāciju bija grūti izprast.

"Mēs atbraucam, stāv viena mašīna uz jumta, otra blakus, vēl velobraucējs. Nesaprotam, kā tas viss ir noticis," 

norāda VP RRP Ceļu policijas bataljona komandieris Helmuts Staško.

Sarežģītā notikumu hronoloģija tapa skaidra pēc ilgas pierādījumu vākšanas, stāsta Ceļu policijas bataljona komandieris. Izrādās, abi spēkrati nokļuva grāvī nesaistīti viens ar otru, turklāt, ar zināmu laika intervālu.

"Braucot velosipēdistam pa lielceļu, "Audi A6" pēdējā brīdī ieraudzīja un mēģināja, raujot stūri pa labi, izvairīties no sadursmes. Minēto mašīnu sameta. Sānslīdes variantā viņa apgāzās uz jumta. Burtiski, pēc minūtes vai nepilniem simts metriem, pretējā virzienā brauca mikroautobuss, kuru sāk apdzīt "BMW" automašīna. Pēdējā brīdī ieraudzīja minēto velobraucēju un notikusi sadursme. Abas automašīnas un velobraucējs sanāca, ka atradās vienā negadījuma vietā," norāda Staško.

Policija lūdz tos cilvēkus, kas redzēja avārijas brīdi, atsaukties un zvanīt policijai pa tālruņa numuru 110. Izmeklēšanai nepieciešama aculiecinieku palīdzība. Kriminālprocesa ietvaros inspektori centīsies noskaidrot, vai "BMW" vadītājs apdzīšanas manevru veicis atbilstoši ceļu satiksmes noteikumiem.

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu