VIDEO ⟩ "Tev ir "saltiņš", tu esi stilīgāks." Skolēnu vidū izplatās elektronisko cigarešu "sērga" (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Aleksandr Yu/Shutterstock.com

Kopš vienreizlietojamās elektroniskās cigaretes nokļuvušas arī Latvijā, par lietotājiem kļuvuši tieši skolēni. Un tas viss par spīti tam, ka šīs cigaretes drīkst pārdot tikai pilngadīgām personām, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Raidījums pie Rīgas Centrālās stacijas uzrunāja vairākus jauniešus. Kāds puisis atklāj, ka ir 17 gadus vecs un elektroniskās cigaretes viņam pērkot pilngadīgais brālis.

Puisis zina, ka arī cigaretes ir kaitīgas veselībai, taču tas neatturot no tās lietošanas. Līdzīgi uzskata arī divas sastaptās meitenes, no kurām viena pat īpaši nesargā savus datus un bez iebildumiem Bez Tabu parāda pat savu pasi, lai pierādītu pilngadību.

Tikmēr Vecrīgā sastaptā kompānija korī atbild, ka ir pilngadīgi, taču par to pārliecināties šoreiz neizdodas. Jautājot par vietām, kur var iegādāties elektroniskās cigaretes, momentā tiek nosaukts lērums tirdzniecības vietu.

Bez Tabu nolemj apsekot arī vairākas skolas Rīgā. Blakus teritorijā pie Rīgas Teikas vidusskolas pamanām skolnieces, kuras izskrējušas starpbrīdī, lai ieturētu maltīti ar bulciņām. Tiesa gan, pirms tam izmantotas tika elektroniskās cigaretes.

Sastopot Teikas vidusskolas direktori, aizņemtības dēļ komentāru uzreiz raidījums nesaņēma, arī vēlāk tas tiek atteikts, ar jautājumiem aicinot vērsties skolēnu brīvlaikā.

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu