FOTO ⟩ Igaunijas galvaspilsētā vairāk nekā 5000 cilvēku protestē pret karantīnu un vakcināciju (31)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Sestdien, 23. oktobrī, Tallinas Brīvības laukumā notiek protesta demonstrācija pret karantīnas ierobežojumiem un vakcināciju, kuru vada Ģimenes un tradīciju aizsardzības fonda (SAPTK) līderis Varro Voglaids.

"Postimees" novērojis, ka Tallinas Brīvības laukumā pulcējušies vairāk nekā 5000 cilvēku.

Mītiņa sākumā Voglaids uzsvēra, ka tā dalībnieki neprotestējot pret vakcināciju, bet gan iestājas par brīvprātīgu vakcināciju.

Viņš norādīja, ka demonstrācijas mērķis ir pieprasīt valdībai apturēt piespiedu potēšanu un pārtraukt šķelt sabiedrību ar vakcinācijas sertifikātiem un bērnu potēšanu pret Covid-19.

Voglaids paziņoja, ka Igaunijā esot iedibināts aparteīda režīms, un aicināja uzsākt masveida pilsonisko nepakļaušanos, jo valdības ieviestie ierobežojumi esot antikonstitucionāli.

Uz demonstrantu plakātiem lasāmi tādi saukļi kā "Nē diktatūrai!", "Pieprasām vakcinācijas brīvību", "Cik daudz vakcīnu nāvju ir pieņemami?" un "Dievs, sargi Igauniju!"

Daļa demonstrantu piesprauduši Igaunijas Konservatīvās tautas partijas (EKRE) nozīmītes.

Pūlī redzami arī EKRE un tās jaunatnes organizācijas "Zilā atmoda" karogi.

Akcijā piedalās arī EKRE līderis Martins Helme un viņa vietnieks, kā arī vairāki to pārstāvošie parlamenta deputāti.

Uz mītiņu ieradušies arī pret imigrāciju noskaņotās organizācijas "Odina kareivji" locekļi.

Demonstrācijas laikā Voglaids vāca arī ziedojumus, kas saskaņā ar viņa apgalvojumiem, nepieciešams akcijas organizācijas izdevumu segšanai.

Mītiņš ir saskaņots. Policija uzskata, ka nekārtību risks ir ļoti zems, vēstī "Postimees".

"Bet mēs apmeklējam sestdienas pasākumu, lai vajadzības gadījumā palīdzētu organizatoram. Ja rodas situācija, kuru sapulces organizators nevar atrisināt, mēs, protams, esam gatavi reaģēt," norāda policijas pārstāvis.

Komentāri (31)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu