Krievija izsludina meklēšanā cietumnieku spīdzināšanas video nopludinātāju (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: TheCorgi/shutterstock

Sestdien, 23. oktobrī, Maskava izsludinājusi meklēšanā bijušo ieslodzīto Sergeju Saveļjevu, kurš nodevis atklātībā videoierakstus, kuros redzama ieslodzīto spīdzināšana un izvarošana vienā no Krievijas cietumiem.

Saskaņā ar ierakstu Krievijas Iekšlietu ministrijas tīmekļa vietnē Baltkrievijas pilsonis Savļjevs, kas pieprasījis patvērumu Francijā, izsludināts meklēšanā saistībā ar kādu noziegumu, kura raksturs nav paskaidrots.

Saveļjevam izdevies slepeni nogādāt ārpus cietuma videoierakstus, kuros redzama ieslodzīto spīdzināšanas Saratovas cietumā.

Izciešot par narkotiku kontrabandu piespriesto 7,5 gadu cietumsodu, Saveļjevs strādājis par cietuma iekšējā datortīkla administratoru, un tas deva viņam iespēju piekļūt ne tikai paša cietuma serveriem, bet arī citiem Krievijas ieslodzījumu vietu sistēmas serveriem.

Tajos cita starpā glabājās videoieraksti, kuros redzamas spīdzināšanas, ko rīko tā dēvētais ieslodzīto aktīvs cietumu administrācijas amatpersonu uzdevumā.

Dažus no Saveļjeva iznestajiem videoierakstiem publicējusi ieslodzīto tiesību aizstāvju organizācija "Gulagu.net", piespiežot Krievijas varasiestādes uzsākt oficiālu izmeklēšanu.

Saveļjevs izteicies, ka, viņaprāt, viņš tiek meklēts saistībā ar "valsts noslēpumu izpaušanu" un ka Krievijas varasiestādes vēlas viņu apklusināt.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu