Tirgotāji neapmierināti ar kārtību Covid-19 ierobežojumu laikā (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Anna Fedorova_it/shutterstock

Ekonomikas ministrija un Latvijas Tirgotāju asociācija (LTA) domā, ka cilvēki, kas ielaisti tirdzniecības vietā pirms plkst. 19, drīkst pabeigt savu pirkumu izdarīšanu arī pēc plkst. 19, informēja LTA.

Asociācijā sacīja, ka pašlaik veikalu kases tiek vērtas ciet jau plkst. 18.55, jo policija uzskata, ka pēc plkst. 19 nedrīkst izsist čekus tiem, kuri ienākuši veikalā līdz šim laikam. Daļa tirgotāju, piemēram "Rimi Latvija", oficiāli spiesta ierobežot darba laiku, lai izvairītos no policijas sodiem. Tas izraisa cilvēku dusmas, kuras viņi izgāž uz veikalu darbiniekiem.

"Pircēji ir sašutuši par to, ka nevar nopirkt sev vajadzīgas preces, kas rada papildu spriedzi šajā ārkārtīgi sarežģītājā situācijā. Valdības pašreizēji noteikumi paredz necilvēcīgu attieksmi, kuru realizēt uzspiež tirgotājam,"

 norādīja LTA prezidents Henriks Danusēvičs, piebilstot, ka veikaliem jāļauj apkalpot līdz pēdējam klientam.

LTA bija vērsusies ar šo jautājumu pie Veselības ministrijas, bet tā pagaidām neuzskata par vajadzīgu situāciju risināt. Tirgotāji uzskata, ka cilvēciska attieksme rosinātu lielāku izpratni par valdības ievestajiem ierobežojumiem, taču tas, kas notiek pašlaik, vēl vairāk spēcina Covid-19 vakcinācijas pretinieku un viņu atbalstītāju pulku.

Kā ziņots, ceturtdien plkst. 20 sākās pirmais Covid-19 dēļ noteiktais komandantstundas vakars, kad dzīvesvietu nakts laikā var pamest tikai pamatotas nepieciešamības gadījumos. Saskaņā ar Ministru kabineta apstiprinātajiem grozījumiem ārkārtējās situācijas rīkojumā šāda mājsēde būs jāievēro līdz 15. novembrim katru nakti no plkst. 20 līdz 5.

Valdības lēmums paredz, ka jebkurai personai būs aizliegums naktī no plkst.20 līdz 5 pārvietoties, ja cilvēks nevarēs uzrādīt aizpildītu apliecinājumu un personu apliecinošu dokumentu, kas ir pieejams VP mājaslapā.

Pašapliecinājumu var aizpildīt rakstiski brīvā formā, proti, drukātā formātā gan uz mājaslapā norādīta veidlapas parauga, gan pēc minētā piemēra uz baltas lapas, vai elektroniski savā viedierīcē.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu