Tallinas zoodārzā divas šimpanzes vakcinētas pret Covid-19 (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pavel Boger/shutterstock.com

Tallinas zoodārza šimpanzes Betija un Kvinsija saņēmušas vakcīnu pret Covid-19, ziņo igauņu raidsabiedrība ERR. 

Zinātnieki jau iepriekš apgalvojuši, ka arī primāti var inficēties ar koronavīrusu.

Tiek ziņots, ka vairāki Tallinas zoodārza iemītnieki ir inficējušies ar Covid-19, ziņo ERR.

"Ja šimpanzes smagi saslimst, tad visticamāk tās nomirs," norāda Igaunijas Dabaszinātņu universitātes klīnikas galvenais ārsts Aleksandrs Semjonovs.

Viņš norāda, ka nav iespējams nepieradinātu savvaļas dzīvniekus pieslēgt pie sistēmas (plaušu ventilācijas aparāta), jo tie kļūtu agresīvi.

Betija un Kvinsija saņēma "BionTech/Pfizer" vakcīnas pirms četrām nedēļām. Vakcīnas bija palikušās pāri no Igaunijas iedzīvotāju vakcinācijas kampaņas, ziņo ERR.

Šobrīd šimpanzes gaida, kad varēs saņemt otro devu.

Portāls "Apollo.lv" janvārī jau ziņoja, ka Tallinas zoodārzā gāja bojā lauva, kam bija konstatēta inficēšanās ar Covid-19.

Portāls "Apollo.lv" septembrī ziņoja par Rīgas zooloģiskā dārza rīcības plānu Covid-19 vakcinācijas sakarā. 

Rīgas Zooloģiskā dārza galvenā veterinārārste Solvita Valaine skaidroja, ka nevienam Rīgas zoodārza iemītniekam nav veikts Covid-19 tests.

"Lai testētu uz koronavīrusu, ir jābūt noteiktam algoritmam - vai nu ir aizdomas par Covid-19 (kādas klīniskās pazīmes, respiratorās saslimšanas un ir izslēgtas visas citas iespējamās slimības), vai arī tā ir reta dzīvnieku suga un, piemēram, viņu kopējs ir inficējies ar Covid-19, līdz ar to šajā gadījumā vajadzētu pārliecināties, vai vīruss nav pārnests uz šo reto dzīvnieku," skaidro Valaine.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu