Vīnes muzejs izveido "OnlyFans" kontu, lai publicētu mākslas darbus, kuros redzams kailums

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Villendorfas Venēra
Villendorfas Venēra Foto: AFP/SCANPIX

Vīnes muzeju apvienība izveidojusi kontu pieaugušo satura platformā "OnlyFans", lai publicētu mākslas darbus, kuros attēlots kailums.

Tā saukto "Vienna Laid Bare" iniciatīvu Vīnes tūrisma padome uzsāka pagājušās nedēļas beigās izveidojot savu "OnlyFans" profilu. Konta abonenti var saņemt bezmaksas Vīnes pilsētas karti vai biļeti uz kādu no kontā redzamajiem muzejiem.

Vīnes Tūrisma padomes pārstāve Helēna Hartlauere pastāstīja, ka muzeji uzsāka šo iniciatīvu neilgi pēc tam, kad pilsētas muzeju sociālo mediju konti tika apturēti, jo tika augšupielādēti mākslas darbi, kuros redzams kailums.

Šī gada jūlijā tika bloķēts Albertīnas pilsētas muzeja "TikTok" konts, jo tajā tika publicētas japāņu mākslinieka Nobujoshi Araki fotogrāfijas, kurās attēlotas aizsegtas krūtis. 

"Lielāko sociālo mediju portālu, piemēram, "Instagram" un "Facebook", noteikumos minēts, ka nedrīkst publicēt nepiedienīga rakstura saturu, tāpēc mēs izlēmām pasaules slavenākos mākslas darbus publicēt vietnē "OnlyFans"," rakstīts Vīnes Tūrisma padomes paziņojumā.

Šī nav pirmā reize, kad tēlotājmākslas pasaule saskaras ar arvien stingrākiem noteikumiem par kailuma attēlošanu sociālo mediju platformās. 2018. gadā Flandrijas Tūrisma pārvalde atklāti iesmēja par "Facebook", jo vietne nepārtraukti cenzēja baroka gleznotāja Pītera Pola Rubensa gleznas, kurās redzams kailums.

Gan Flandrijas, gan Vīnes Tūrisma padome ir izbrīnīta, ka mākslas darbi, kas pārkāpa robežas pirms vairāk nekā simts gadiem, tagad tiek cenzēti sociālo mediju platformās.

"Daļa no tā, kas padara šo visu problemātisku, ir tas, ka šajās platformās nav skaidru vadlīniju, kā arī konkrētu iemeslu attiecībā uz to, kāds kailums tiek uzskatīts par "aizskarošu" un kas nemaz nav kailums. Mums ir jācenzē 3000 gadu veci mākslas darbi. Skaidrs, ka šeit kaut kas nav kārtībā," sacīja Hartlauere.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu