"Ar Zubova aiziešanu klubā sācies bardaks." Apskatnieks kritizē Rīgas "Dinamo" izredzes sezonas turpinājumā (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas "Dinamo"
Rīgas "Dinamo" Foto: Edijs Pālens/LETA

Kritiski par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" turpmākajām iespējām šajā sezonā izteicies Krievijas portāla "Championat" hokeja apskatnieks Pāvels Paniševs.

Rīgas "Dinamo" šo sezonu bija iesākuši visnotaļ labi. Pirmajās 20 spēlēs iekrāja tikpat punktus, ieņemot 8. vietu KHL Rietumu konferencē. Tad sekoja galvenā trenera Sergeja Zubova atkāpšanās no amata un divi bezzobaini "sausie" zaudējumi Čerepovecā un Helsinkos.

Paniševs uzskata, ka Zubovs sezonas ievadā bija paveicis labu darbu: "Zubovs kopā ar "Dinamo" rietumu tabulā aizcīnījās visai augstu, ņemot vērā rīdzinieku ierobežoto rocību. Tajā pat laikā Latvijā nav leģionāru ierobežojumu kā tas ir līdzīga kalibra komandām Krievijā."

Rīdzinieki, protams, cerības par vietu "play-off" pēkšņi nav zaudējuši, tomēr Paniševs uzskata, ka arī bez trenera piespiedu maiņas potenciāls iekļūt izslēgšanas mačos un izpildīt valdes priekšsēdētāja Jura Savicka uzstādīto mērķi rīdziniekiem nav bijis pārāk augsts.

"Principā, redzot, kādi bija kluba rezultāti regulārās sezonas mačos, Latvijas komanda varēja rēķināties ar iekļūšanu "play-off" un mērķa izpildīšanu. Šādam scenārijam bija priekšnoteikumi, lai gan, protams, cīņa par Rietumu konferences astotnieku būtu bijusi smaga," raksta apskatnieks.

Paniševs savos komentāros lieto pagātnes formu, jo, viņaprāt, līdz ar Zubova atkāpšanos no amata "Dinamo" piemeklējuši juku laiki.

"Tagad, līdz ar Zubova aiziešanu klubā sācies bardaks. Galvenā trenera pienākumi tika uzticēti vietējam speciālistam Valērijam Kuļibabam, kurš uzreiz iznīcināja iepriekš izveidotās iestrādnes un vairākumu," skarbi par "Dinamo" izteicās apskatnieks.

Rīgas "Dinamo" līdz šim pēdējo maču aizvadīja viesos pret vietējo Helsinku "Jokerit". Šajā mačā jau no pirmā iemetiena bija visnotaļ skaidrs, kādam rezultātam pretim dodas abas komandas...

"Spēli pret "Jokerit" bija sāpīgi skatīties. Radās sajūta, ka laukumā satikušās komandas no divām dažādām pasaulēm," raksta Paniševs.

Nobeigumā apskatnieks norāda, ka ar šādu noskaņojumu mačiem, kāds bijis redzams pēdējās divās spēlēs, "Dinamo" izredžu iekļūt izslēgšanas spēlēs nav.

"Ar šādu attieksmi un noskaņojumu "Dinamo" var tikai sapņot par iekļūšanu "play-off". Šobrīd izskatās, ka latviešiem atkal spīd vieta turnīra tabulas lejas galā, kas šai komandai nav sveša. Pēdējās sezonās rezultāti nav bijuši. Vienīgi žēl vietējos fanus, kuri patiesi mīl hokeju," raksta Paniševs.

Rīgas "Dinamo" komanda izslēgšanas spēlēs nav iekļuvusi jau septiņas sezonas pēc kārtas. Šobrīd rīdzinieki ar 20 punktiem 22 spēlēs ieņem 10. vietu Rietumu konferencē.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu