Divi VNĪ iepirkumos uzvarējušie būvnieki atteikušies no līgumiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Celtnieki. Ilustratīvs foto.
Celtnieki. Ilustratīvs foto. Foto: Lauris Nagliņš/LETA

Jau divos VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) būvniecības iepirkumos uzvarētāji atteikušies no līguma slēgšanas tirgus situācijas izmaiņu un būvniecības izmaksu pieauguma dēļ, ziņo VNĪ.

Jau ziņots, ka abi Tabakas fabrikas kvartāla pirmā posma būvniecības darbu pretendenti - AS "UPB" un SIA "Pillar Contractor" - atteicās no ieceres īstenošanas neparedzēti straujo būvmateriālu cenu kāpuma, būtisko energoresursu izmaksu kāpuma un inflācijas dēļ. Izsludināts jauns iepirkums.

Līdzīgi noticis prototipēšanas darbnīcas "Riga Makerspace" izveides iepirkumā. Konkursā uzvarējusī SIA "Selva būve" atteicās no tiesībām slēgt līgumu saistībā ar mainījušos tirgus situāciju un plānotā darbaspēka novirzīšanu uz citiem objektiem.

Šī iepirkuma rezultāti būšot zināmi novembra sākumā, jo patlaban notiek citu pretendentu pieteikumu izvērtēšana.

VNĪ informē, ka trijos no četriem pārējiem pavasarī izsludinātajiem iepirkumiem ir noslēgti būvniecības līgumi - par Leļļu teātra energoefektivitātes paaugstināšanu, Latvijas Nacionālās operas un baleta dekorāciju darbnīcu un mēģinājumu zāļu kompleksa izveidi un Dailes teātra skvēra labiekārtošanas darbi.

VNĪ valdes priekšsēdētājs Renārs Griškevičs iepriekš norādīja, ka VNĪ seko situācijai būvniecības nozarē un ir gatava iepirkumu prasību aktualizētai izstrādei projektos, kuros tas publisko iepirkumu normatīvu dēļ objektīvi ir jāveic.

"Šobrīd nav indikāciju, ka būtu nepieciešams veikt kardinālas izmaiņas būvdarbu iepirkumu procesā - valsts būvniecības pasūtījumu izpilde un projektu virzība kopumā norit sekmīgi," apgalvoja Griškevičs.

Pērn VNĪ vadībā pandēmijas apstākļos pabeigti 17 valstiski nozīmīgi attīstības projekti ar kopējo budžetu 29,5 miljoni eiro.

VNĪ dibināts 1996.gadā, tā 100% akcionārs ir Finanšu ministrija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu