Esplanādē uzsāks gājēju celiņu atjaunošanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Esplanāde.
Esplanāde. Foto: Paula Čurkste/LETA

Esplanādē sākti sagatavošanās darbi, lai veiktu parkā ieplānoto gājēju celiņu bruģa atjaunošanu, ziņo Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Būvnieki izvieto nožogojumu tajā parka daļā, kurā remontdarbi norisināsies vispirms.

Otrdien, 26.oktobrī, sāksies darbi gar Kalpaka bulvāri pusaplī ap Latvijas Mākslas akadēmijas ēku, kas ir projekta pirmā zona.

Pēc tam seguma maiņa turpināsies vēl divās parka zonās - sākot no Kalpaka un Brīvības bulvāra stūra gar strūklakām un soliņiem līdz par Raiņa piemineklim.

Būvdarbus Esplanādē veiks SIA" Roadeks".

LETA jau ziņoja, ka Rīgas pašvaldība plāno Esplanādes gājēju celiņu seguma atjaunošanu, kam piešķirts kopējais finansējums aptuveni 800 000 eiro apmērā.

Ņemot vērā parka kopējo platību un stāvokli, pašvaldība paredzējusi sākt darbus gājēju celiņu seguma atjaunošanai trijās no septiņām parka zonām atbilstoši piešķirtajam finansējumam.

Esplanāde ir daļa no UNESCO pasaules kultūras mantojuma. Veicot seguma maiņas darbus, parkā netiks aizskartas vai bojātas esošās kultūras vērtības.

Celiņu segumu nomaiņas laikā plānots ieklāt vienādu betona bruģakmens segumu līdzšinējo 11 dažādo un gadu gaitā nolietoto vietā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu