Rīgas 2. slimnīcā neatliekamos traumu pacientus vairs neuzņems, ziņo raidījums (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas 2.slimnīca.
Rīgas 2.slimnīca. Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgas 2. slimnīcā neatliekamos traumu pacientus vairs neuzņems, tā vietā Nacionālais veselības dienests (NVD) tur cer atrast 150 gultas vietas Covid-19 inficētajiem, liecina raidījuma "TV3 Ziņas" rīcībā esošā informācija.

Nekontrolējami pieaugot Covid-19 stacionēto skaitam, Rīga nāk palīgā lielajām universitātes slimnīcām un atjauno Covid-19 nodaļu. Tiesa, ar gultām vien nepietiek, vajag darbiniekus.

Rīgas 1. slimnīca 17. korpusu Covid-19 vajadzībām pielāgoja jau iepriekšējās krīzes laikā un agrā pavasarī sāka uzņemt Covid-19 slimniekus. Vasarā telpas “iekonservēja”, bet kopš 24. oktobra atkal ārstē lipīgā vīrusa slimniekus ar vidēji smagu gaitu.

"Plānots bija atvērt pirmdien, bet 57 atvērām jau vakar.

Mēs izskatām visus resursus – materiālos, finansiālos, cilvēkresursu – lai palielinātu jaudu un atvērtu vairākas gultas," stāsta Rīgas 1. slimnīcas valdes priekšsēdētāja Natālija Zlobina.

Vakar iestājās deviņi pacienti, bet vietu pagaidām ir 25. Nedēļas laikā gultu skaitu dubultos. Tie ir slimnieki, kas lielajās universitātes slimnīcās iestājušies ar smagu gaitu, apārstēti vai ar pataloģijām, bet infekcija saglabājas. Šeit tie jāizārstē līdz galam. Galvenais izaicinājums ambulatoram ir pārprofilēties uz diennakts režīmu.

"Mums izdevās uzrunāt savu personālu, ļoti maz no malas. Protams, cilvāks izdeg un izsīk, bet maksimāli organizējam, lai tas nenotiek. Tad jau redzēsim, cik ilgi tas viss būs," saka Zlobina.

Slimnīca cer uz studentiem un rezidentiem. Tie gan ir cerība visām ārstniecības iestādēm, un viņu resurss ir tālu no pietiekama, lai vienlaikus ārstētu tik lielu pacientu skaitu.

Plašāk skaties "TV3 Ziņas" sižetā:

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu