"Jāklausa ārstu ieteikumiem." Olimpiskais čempions Melbārdis gatavs beigt karjeru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Oskars Melbārdis (no kreisās), Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste, Jānis Strenga un Jāņa Ķipura portrets.
Oskars Melbārdis (no kreisās), Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste, Jānis Strenga un Jāņa Ķipura portrets. Foto: bobslejs.lv

Olimpiskais čempions bobslejā Oskars Melbārdis ir noskaņots beigt savu sportista karjeru, Latvijas Televīzijas raidījumam "Sporta studija" atklāja Melbārdis.

Melbārdis šogad otro reizi atsvaidzināja muguras traumu, kā dēļ viņam bija nepieciešama operācija. Jau vasarā tika prognozēts, ka rehabilitācijas process viņam liegs piedalīties 2022.gada Pekinas olimpiskajās spēlēs.

"Trauma jau nopietna. Jāklausa ārstu ieteikumiem un rekomendācijām, ka labāk nevajadzētu kāpt iekšā [kamanās]. Pats jau arī to esmu pieņēmis," par nepiedalīšanos gaidāmajās olimpiskajās spēlēs teica Melbārdis.

Šoruden izlases galvenais treneris Sandis Prūsis prognozēja, ka Melbārdim iespēja atgriezties bobslejā ir niecīga, ņemot vērā karjeras laikā gūtās traumas.

"Iepriekšējo reizi izdevās tikt atpakaļ. Sandis jau arī bija teicis, ka ir mazs procents [atgriezties], esmu ar viņu runājis. Ko tur vairs slēpties? Savu darbiņu laikam esmu padarījis. Bija grūti pieņemt, ka tā tas bija jābeidz. Tinot atpakaļ, domāju, ka varbūt vajadzēja iepriekš [beigt karjeru]," stāstīja Melbārdis.

33 gadus vecais Melbārdis ir 2014.gada olimpisko spēļu čempions četrinieku sacensībās, kā arī izcīnījis bronzas godalgas 2014. un 2018.gada Olimpiāžu divnieku sacensībās. Melbārdis ir arī 2016.gada pasaules čempions četrinieku sacensībās.

2014./2015.gada sezonā viņš uzvarēja Pasaules kausa kopvērtējumā divnieku un četrinieku sacensībās, kā arī kopējā ieskaitē, kur bija pirmais arī 2012./2013.gada sezonā. Pasaules kausā viņš uzvarējis 14 sacensībās, 12 četrinieku konkurencē un divās divnieku mačos.

Savas pēdējās sacensības viņš aizvadīja šī gada februārī, kad pasaules čempionātā izcīnīja astoto vietu četrinieku sacensībās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu