Vairāki "Twitter" lietotāji Ādažu satelītuzņēmumā ievērojuši kādu vēstījumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Twitter"

"Twitter" lietotāji kāda satelītuzņēmuma uzņemtajā attēlā ieraudzījuši milzu burtus "LIFE", kas ir ar Aizsardzības ministrijas atbalstu veidots Ādažu aizsargājamās ainavas projekta "LIFE-Daba" ietvaros.

Projekta kopējais budžets ir 905 307 eiro, no kuriem 50% nodrošināja Eiropas Savienība (ES). Projekta sagatavotājs ir Aizsardzības īpašumu valsts aģentūra, un tā īstenošanā līdzdarbojās Nacionālie bruņotie spēki, Latvijas Dabas fonds un Dabas aizsardzības pārvalde. Vides ministrija bija projekta līdzfinansētājs.

Tā galvenais mērķis bija saskaņot dabas aizsardzības un militārās intereses aizsargājamo ainavu apvidū "Ādaži" un nodrošināt piemērotus apstākļus dabas vērtībām, kas atrodamas šajā teritorijā.

Projekta laikā tika īstenoti praktiski poligona apsaimniekošanas pasākumi, lai radītu labvēlīgus apstākļus retiem un aizsargājamiem biotopiem un sugām, kā arī tika veikti izglītojoši pasākumi: lekcijas, atvērto durvju dienas pasākumi, izvietoti izglītojoši stendi, izstrādāts dabas aizsardzības plāns, sagatavota rokasgrāmata karavīriem par vides aizsardzību, kā arī izstrādāta vienkārša monitoringa programma aizsargājamo ainavu apvidum "Ādaži", kuru turpmāk varēs izmantot karavīri.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu