"Mums ir tikai viena dzīve." Apprecot līgavaini no "vienkāršās tautas", Japānas princese zaudē karalisko titulu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix

Otrdien, 26. oktobrī, bez ceremonijas salaulājusies Japānas princese Mako ar līgavaini no "vienkāršās tautas", tādējādi zaudējot karalisko titulu. Japānas sabiedrībā šī savienība izraisījusi divējādu reakciju - kāzu dienā ielās bija izgājuši protestētāji.

Mako un Kei Kumuro kāzas sākotnēji bija plānotas jau pirms trim gadiem, taču gaismā nāca ar naudas jautājumiem saistīts strīds, kurā iesaistīta Kumuro māte, - nebija skaidrs, vai viņa no sava bijušā līgavaiņa saņēmusi aizdevumu, vai arī dāvinājumu. Mako tēvs, Japānas kroņprincis Fumihito, pieprasīja Kumuro paskaidrojumus, kas arī tika sniegti, taču lietā joprojām nav panākts pilnīgs atrisinājums.

Laulība stājās spēkā otrdien, kad Japānas karaļnams iesniedza vajadzīgos dokumentus.

Nebija nedz kāzu mielasta, nedz arī citu ierasto kāzu rituālu, vien preses konference.

Foto: AP/Scanpix

"Viņš ir neaizvietojams."

Otrdienas preses konferencē Mako sacīja, ka atvainojas par problēmām, ko cilvēkiem radījusi viņas laulība.

"Es ļoti atvainojos par sagādātajām neērtībām un esmu pateicīga tiem, kuri turpināja mani atbalstīt," viņa sacīja. "Man Kei ir neaizstājams - laulība mums bija nepieciešama."

Komuro kungs piebilda, ka mīl Mako, un vēlas pavadīt savu dzīvi kopā ar viņu.

"Es mīlu Mako. Mums ir tikai viena dzīve, un es vēlos, lai mēs to pavadītu kopā ar to, kuru mīlam," sacīja Komuro. "Es jūtos ļoti skumji, ka Mako ir jutusies slikti gan garīgi, gan fiziski nepatiesu apsūdzību dēļ."

Mako atteikusies no 140 miljoniem jenu jeb apmēram miljona eiro, kas viņai pienācās pēc aiziešanas no karaliskās ģimenes, apstiprinājusi pils. 

"Japānas Harijs un Megana"

Gaidāms, ka pēc kāzām pāris pārcelsies uz dzīvi ASV, kur Kumuro strādā juridiskajā firmā. Šo plānu dēļ Mako un Kumuro iesaukti par "Japānas Hariju un Meganu".

Tāpat kā Mārkla, Komuro kungs ir pakļauts sabiedrības spiedienam, kopš tika paziņots par viņa attiecībām ar Mako. Nesen princeses izredzētais tika kritizēts par zirgastē savāktajiem matiem, atgriežoties Japānā.

Daži laikraksti un sociālo mediju lietotāji uzskatīja, ka šāda frizūra ir nepiedienīga kādam, kas vēlas precēties ar princesi.

Foto: AFP / Scanpix

Pāris iepazinās 2012. gadā, kopā studējot Tokijas Starptautiskajā kristiešu universitātē. Pēc pieciem gadiem viņi saderinājās.

Japānas likumi paredz, ka imperatora ģimenes sievietēm jāatsakās no titula, ja tās iziet pie vīra no "vienkāršajām" aprindām. 

Mako ir jau otrā jaunās paaudzes Japānas princese, kura mīlestības dēļ atteikusies no titula. 2018. gadā princese Ajako izgāja pie vīra - kuģniecības uzņēmuma darbinieka bez aristokrātiskas izcelsmes. Parakstot dokumentus par laulību, Ajako zaudēja princeses titulu un turpmāk izmanto vārdu Ajako Morija.

30 gadus vecā Mako ir Japānas imperatora Naruhito brāļameita.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu