FOTO ⟩ Tallinā atklāts modernizēts 24 metrus garš trolejbuss (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Līdz decembra beigām Tallinas trolejbusu maršrutos tiks izmēģināts jauns trīs sekciju trolejbuss. Tas var pārvietoties ar kontakttīkla palīdzību, taču nepieciešamības gadījumā var braukt ar akumulatoru – kā elektroautobuss, vēsta portāls "Postimees".

"Solaris" rūpnīcā ražotais trolejbuss "Trollino 24 MetroStyle" spēj uzņemt gandrīz 200 pasažierus, kas ir četras reizes vairāk nekā parastajā autobusā. Trīs sekciju trolejbusam ir piecas durvis.

Šie trolejbusi ir piemēroti pārvietošanai pa tā dēvētajiem ātrgaitas metro maršrutiem – tie sastrēgumstundās kursētu pa maģistrālēm, kas savieno pilsētas centru ar lielākajiem galvaspilsētas rajoniem.

"Mēs plānojam Tallinā ieviest jaunus sabiedriskā transporta veidus un izveidot jaunus maršrutus," sacīja Tallians mērs Mihails Kēlvarts.

Metrobusu sistēmas izveide izmaksās vairākas reizes lētāk nekā tramvaja līniju ierīkošana, savukārt metrobuss, tāpat kā tramvajs, ir videi draudzīgs un ar tādu pašu kravnesību.

Tas gan nenozīmē, ka pilsēta atteiksies no tramvaju vai autobusu maršrutiem.

"Tāpat trolejbusam nav vajadzīga tik dārga infrastruktūra kā tramvajam, un tas ir lētāks kā ritošais sastāvs," galvaspilsētas vicemērs Andrejs Novikovs.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu