VIDEO ⟩ Par Covid-19 sertifikātu viltošanu aizdomās tur Lielvārdes ģimenes ārstu un Ogres slimnīcas mediķus (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vakcinācijas pret Covid-19 sertifikāts.
Vakcinācijas pret Covid-19 sertifikāts. Foto: Zane Bitere/LETA

Par līdzdalību viltoto Covid-19 sertifikātu rūpalā, ko izdevies atklāt ar "Bez Tabu" palīdzību, aizdomās turētie trīs mediķi strādā Ogres rajona slimnīcā, savukārt ceturtais iesaistītais – ģimenes ārsts -, kurš ir aizdomās turētais nelikumīgā datu ievadīšanā vakcinēto datubāzē, strādā Lielvārdē, noskaidrojis raidījums "Bez Tabu".

Aizvadītajā nedēļā "Bez Tabu" vēstīja par Covid-19 sertifikātu tirgošanu, vakcināciju nemaz neveicot. Sākotnēji avots raidījumam ziņoja par Ogres rajona slimnīcas vecmāti, ar kuras palīdzību vakcīnpretinieki varēja tikt pie vakcinācijas sertifikāta.

"Bez Tabu" žurnālists, uzdodoties par sertifikāta tīkotāju, sazinājās ar konkrēto ārstniecības personu un no stāstītā guva apstiprinājumu, ka ar viņas starpniecību iespējams iegādāties vakcinācijas apliecinājumu par 400 eiro.

Pēc sarunas ar mediķi iegūto informāciju raidījums iesniedza Valsts policijā. Likumsargi ierosināja kriminālprocesu un pagājušajā nedēļā informēja, ka viltoto sertifikātu rūpalā bijuši iesaistīti četri medicīnas darbinieki.

Trīs no viņiem, saņemot atlīdzību, nogādājuši sertifikātu pircēju datus ceturtajam – ģimenes ārstam -, kurš tos prettiesiski ievadījis vakcinēto datubāzē. 

Likumsargi aizturējuši un nopratinājuši iesaistītos. Trim personām noteikts aizdomās turēto statuss, bet vienai noteikts personas, kurai ir tiesības uz aizstāvību, statuss. Medicīnas darbiniekiem nav piemērots ar brīvības atņemšanu saistīts drošības līdzeklis, kā arī nav noteikts aizliegums turpināt darbu medicīnas nozarē.

Šīs nedēļas sākumā no neoficiāla avota "Bez Tabu" noskaidroja, ka visi rūpala klientu sagādnieki nodarbināti Ogres rajona slimnīcā.

Medicīnas iestādes kapitāldaļu turētāja – Ogres novada pašvaldība – , veicot pārrunas iestādē, arī nonākusi pie tāda secinājuma pēc tam, kad par vienas slimnīcas mediķes iesaisti paziņoja raidījums "Bez Tabu", veidojot pirmo sižetu par šo tematu. Pašvaldība gaida vairāk informācijas no likumsargiem un paskaidrojumus no konkrētajiem slimnīcas darbiniekiem, bet vietvarā pieļauj, ka darba tiesiskās attiecības ar darbiniekiem drīzumā tiks pārtrauktas.

Par nelikumīgu datu ievadīšanu vakcinēto datubāzē aizdomās turētās ģimenes ārstes kabinets atrodas medicīnas iestādē Lielvārdē, noskaidroja "Bez Tabu". Raidījuma komandai arī izdevās sastapt aizdomās turēto ģimenes ārsti, kura nevēlējās ielaisties sarunās ar žurnālistiem.

Uz vairākkārtējiem lūgumiem komentēt "Bez Tabu" un likumsargu atklāto ģimenes ārste reaģēja ar pieprasījumiem doties prom no kabineta un visa noliegšanu. Turpinājumā sarunas fragments.

"Bez Tabu" uzrunāja arī Latvijas Ārstu biedrību (LĀB), kurā informēja, ka LĀB kā sertificējošā institūcija noteiktos gadījumos lemj par ārsta sertifikāta darbības apturēšanu vai anulēšanu.

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu