Lietuvā "Twitter" lietotāji ziedo naudu vīrietim, kurš "cietis" Covid-19 sertifikātu dēļ (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Twitter/@gluboco

Cilvēks, kurš sevi dēvē par "lietuviešu tēvu, vīru un meža sēņu vācēju", tviterī izraisījis ažiotāžu, apgalvojot, ka viņa ģimene vairs nevar Lietuvā izdzīvot ierobežojumu dēļ, kas ieviesti cilvēkiem bez Covid-19 sertifikāta, ziņo medijs LRT.

Vīrietis tviterī dalās pieredzē. Viņa kontam @gluboco ir vairāk nekā 13 tūkstoši sekotāju. Visas viņa ziņas ir rakstītas bagātīgā un gramatiski pareizā angļu valodā.

"Bez Covid-19 sertifikāta mēs ar sievu esam izraidīti no sabiedrības. Mums nav ienākumu. Aizliegts apmeklēt lielāko daļu veikalu. Tik tikko var pastāvēt,"

teikts vienā no viņa tvītiem.

Dažu nedēļu laikā vīrietis ir uzrakstījis vairāk nekā 80 ierakstus par savu dzīvi bez vakcinācijas sertifikāta. Daži vīrieša ieraksti ir patiesi. Piemēram, viņš sūdzas par to, ka nevar doties uz rotaļlietu un apģērbu veikaliem, pārtikas preču veikaliem.

Lietuvā cilvēki, kuriem nav Covid sertifikāta, var piekļūt tikai iekštelpu tirgiem un veikaliem, kuros pārdod pirmās nepieciešamības preces, kuru platība ir mazāka par 1500 kvadrātmetriem. Bet šīs personas "Twitter" lapa tai pat laikā arī izplata melus.

"Mēs devāmies pie zobārsta, kuru esam apmeklējuši gadiem ilgi, lai vienotos par vizīti vienam no maniem bērniem, taču mums bija jādodas prom, jo man nav Covid-19 sertifikāta,”

teikts vienā no vīrieša ziņām.

Visi zobārstniecības pakalpojumi valstī tiek sniegti bez Covid-19 sertifikāta.

Pats "Twitter" konts gan raisa aizdomas, jo neatklāj, kas aiz tā stāv. Pēc analītiķu teiktā, tas ticis izveidots pirms dažām nedēļām, un tam jau ir tūkstošiem sekotāju, no kuriem piektā daļa esot viltoti. "Konta ieraksti, tostarp ļoti straujš sekotāju skaita pieaugums, atgādina troļļa uzvedību," sacīja dezinformācijas analītiķis Lukas Andriukaitis.

Lielākā daļa @gluboco tvītu ir kopīgoti tūkstošiem reižu. Daži cilvēki pat jautāja, vai viņi varētu palīdzēt ģimenei finansiāli. Ieraksti no "Twitter" lapas tikuši iekļauti arī vairākos tiešsaistes ziņu stāstos.

Medijs LRT mēģināja sazināties ar vīrieti, kurš atrodas aiz "Twitter" lapas, izmantojot norādīto e-pastu, taču atbilde nav saņemta.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu