FOTOSTĀSTS ⟩ Krievijas bruņoto spēku virsniekiem Ādažu bāzē izrāda Latvijas bruņutehniku (3)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Aizsardzības ministrija

Ādažu bāzē otrdien Krievijas bruņoto spēku virsnieki veica Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) bruņojuma kontroles novērtējuma vizīti Latvijā, kuras laikā kaimiņvalsts militāristiem tika demonstrēta bruņutehnika un bāzes infrastruktūra.

Novērtējuma vizītes mērķis bija apmeklēt un iepazīties ar Sauszemes spēku Mehanizēto kājnieku brigādi, par kuru Latvija ik gadu sniedz vispārējo militāro informāciju atbilstoši EDSO Vīnes dokumenta noteiktajām saistībām, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

FOTO: Krievijas virsniekiem Ādažu bāzē izrāda Latvijas bruņutehniku

Uzņemot vizītes bruņoto spēku vienībās, EDSO dalībvalstis demonstrē atvērtību un apņemšanos pildīt starptautiskās saistības saskaņā ar Vīnes dokumentu, kas paredz ikgadēju brīvprātīgu militārās informācijas apmaiņu, novērtējuma vizītes un inspekcijas starp EDSO dalībvalstīm.

Atbilstoši EDSO kvotām Latvijai ir jāuzņem viena novērtējuma vizīte un trīs bruņojuma kontroles inspekcijas gadā. Analoģiski arī Latvija veic bruņojuma kontroles inspekcijas un novērtējuma vizītes citās EDSO dalībvalstīs.

Latvijas Aizsardzības ministrijas presei izplatītajos fotoattēlos redzams, ka kaimiņvalsts virsniekiem izrādītas no Lielbritānijas iegādātās kaujas izlūkošanas kāpurķēžu mašīnas, no Austrijas iepirktās pašgājējhaubices un mīnmetēji. Tāpat virsnieki apskatījuši kazarmas, kapelu, medicīniskās aprūpes centru, sporta kompleksu.

Ādažu bāze ir lielākā Latvijā, kurā bez vietējiem karavīriem uzturas arī NATO kaujas grupa.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu