Kad būs iespējams vērtēt mājsēdes rezultātus?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Covid-19 situācija valstī pasliktinās, un slimnīcās ik dienu nonāk daudzi desmiti saslimušo. Vai un kādus rezultātus būs devusi noteiktā mājsēde, to varēs vērtēt tuvāko dienu laikā, svēsta TV3 Ziņas.

Covid-19 izplatības rādītāji aizvadītajā nedēļā nedaudz sarukuši, taču joprojām ir ar augšupejošu tendenci – pēdējo septiņu dienu laikā jaunatklāto Covid-19 gadījumu skaits pieaudzis par 18% procentiem, savukārt stacionāros ievietoto cilvēku skaits palielinājies gandrīz par trešdaļu.

Neraugoties uz to, ka saslimstības pieaugums novērojams arī citās valstīs, Latvija šajā ziņā joprojām ir līderos visā pasaulē. Drūmi vīrusa izplatības rādītāji lielākoties ir citās Austrumeiropas, kā arī Karību reģiona valstīs. Aizvadītās nedēļas dati apliecina, ka visplašāk vīruss joprojām izplatās nepotēto cilvēku vidū.

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) statistika par septembri ir nepārprotama – vairāk nekā 88% stacionēto Covid-19 slimnieku nebija vakcinēti. Attiecībā uz mirušajiem dati liecina, ka gandrīz 90% gadījumu koronavīruss dzīvību atņēmis nevakcinētajiem slimniekiem. Savukārt vakcinēto Covid-19 pacientu vidū mirušajiem visos gadījumos bijušas citas blakus saslimšanas.

Ņemot vērā, ka pirms nedēļas saslimstības izplatība pārsniedza 50%, premjera ieskatā, pieņemtie ierobežojumi sāk nest pirmos uzlabojumus.

Lai turpinātu vakcinēšanos padarīt iedzīvotājiem arvien pieejamāku, jaunnedēļ potēšanas izbraukumi sadarbībā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS) notiks vairākos Latgales novados.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu