SPKC "pavelk uz zoba" VP par mājsēdes atgādinājumu. Internets jūsmo par iestāžu "Twitter" saraksti (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Valsts policija/Twitter.com

Šodien, 27. oktobrī, Valsts policija mikroblogošanas vietnē "Twitter" vaicāja, vai iedzīvotāji jau paspēja nofotografēties rudens lapās. Uz šo jautājumu atbildēja arī Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

Valsts policija mikroblogošanas vietnē "Twitter" vēstīja: "Vai Tu jau paspēji šoruden nobildēties rudens lapās?"

SPKC uz šo "Twitter" ierakstu atbildējis: "Pa kuru laiku gan?"

Valsts policija pēcāk uz SPKC jautājumu atbildēja: "Kad uzvarēsim pandēmiju un būs mierīgāki laiki, sarunāsim braucienu ar policijas mašīnu (bez pārkāpumiem, protams)."

Kādos gadījumos pēc plkst. 20 var pamest dzīvesvietu?

No 21. oktobra līdz 15. novembrim dzīvesvietu varēs pamest tikai pamatotas nepieciešamības gadījumos.

Grozījumi rīkojumā Nr. 720 "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" paredz, ka jebkurai personai būs aizliegums naktī no plkst.20 līdz 5 pārvietoties, ja cilvēks nevarēs uzrādīt aizpildītu apliecinājumu un personu apliecinošu dokumentu.

Izņēmumi tiks attiecināti uz personām, kuras dodas uz darba vai dienesta vietu vai no tās, vai veic darba vai dienesta pienākumus, kuras pārvietojas, lai saņemtu psiholoģisko atbalstu, ārstniecības pakalpojumus, tai skaitā vakcinācijas pret Covid-19 infekciju, vai dzīvnieku veterinārmedicīniskajai aprūpi, vai veiktu diennakts aptiekas apmeklējumu.

Tāpat naktī pārvietoties ārā drīkstēs personas, kam nepieciešama nokļūšanai līdz pasažieru pārvadājumu sniegšanas vietai lidostā, ostā, dzelzceļa stacijā vai autoostā vai no tām.

Minēto izņēmumu gadījumā būs jāaizpilda apliecinājums, kurā persona norāda savu vārdu, uzvārdu, personas kodu, dzīvesvietas adresi, dzīvesvietas vai uzturēšanās vietas atstāšanas iemeslu un laiku, darbavietas nosaukumu, adresi un darba devēja vai tās nozīmētas kontaktpersonas tālruņa numuru.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu