ASV policija nāk klajā ar vairākiem paziņojumiem par traģēdiju filmēšanas laukumā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aleks Boldvins.
Aleks Boldvins. Foto: Al Teich/shutterstock

Šerifs Adans Mendoza vēsta, ka Aleksam Boldvinam tika pasniegts ierocis pielādēts ar patronām un filmas "Rust" pieejamajā šaujamieroču komplektā vairākos ieročos atradās patronas, ziņo raidsabiedrība BBC.

Varas iestādes ir ieguvušas aptuveni 600 ar izmeklēšanu saistītus pierādījumus, tostarp trīs šaujamieročus un 500 munīcijas.

Pagaidām izmeklēšanas ietvaros neviens nav arestēts un apsūdzības nav izvirzītas.

"Es domāju, ka fakti ir skaidri – ierocis tika nodots Boldvinam kungam. Ierocis ir funkcionāls un bija pielādēts ar patronām, nogalinot Hačinsu un ievainojot Souzu," sacīja šerifs Adans Mendoza.

Šerifs piebilda, ka no Souza pleca tika izvilkta patrona un nodota kā pierādījums. Tāpat arī šaujamierocis, ar kuru izšāva Boldvins.

Viņš sacīja, ka filmas "Rust" pieejamajā šaujamieroču komplektā vairākos ieročos atradās patronas, taču tās vēl ir jāpārbauda laboratorijā.

"Šobrīd mēs izmeklējam, kā patronas tur nokļuva, jo tām tur nevajadzēja būt," piebilda šerifs.

Šerifs apstiprināja, ka ar ieroci, pirms tas tika nodots Boldvinam, rīkojās vēl divi cilvēki.

Jau ziņots, ka 22. oktobrī Holivudas zvaigznes Aleka Boldvina filmas uzņemšanas laikā Ņūmeksikas štatā tika sašauti vīrietis un sieviete, kas no ievainojumiem mirusi. Zināmas jaunas detaļas par notikušā gaitu.

Policija pavēstīja, ka vesterna filmēšanas laikā par rekvizītu izmantots šaujamierocis, no kura tika izšauts. Šāvējs bijis Boldvins.

Boldvinam tika pasniegts rekvizīta šaujamierocis un aktierim paziņots, ka tas nav bijis pielādēts, minēts tiesas dokumentos.

Kinovesterna "Rust" uzņemšanas laikā tika sašauti divi cilvēki - 42 gadus vecā operatore Halina Hačinsa un 48 gadus vecais režisors Džoels Souza.

Hačinsa tika aizvesta ar helikopteru uz Ņūmeksikas Universitātes slimnīcu, taču no gūtajiem ievainojumiem mira. Džo Souza tika aizvests uz citu slimnīcu, kur viņam tiek sniegta ārkārtas medicīniskā aprūpe.

Saskaņā ar liecībām Souza stāvējis aiz Hačinsas brīdī, kad Boldvins izšāvis ieroci.

Tiesas dokumentos norādīts, ka Boldvins šaušanas brīdī mērķējis uz kameru. Neilgi pēc šāviņa Hačinsa tuvāk stāvošajiem cilvēkiem ziņojusi par spēcīgām sāpēm vēdera daļā un pēc mirkļa viņa sacījusi, ka nejūt savas kājas.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu