VIDEO ⟩ Samanta Tīna pārsteidz klausītājus ar jaunu dziesmu (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Rudens plaukumā īpašu pārsteigumu saviem klausītājiem ir sagādājusi Latvijā un ārpus tās populārā dziedātāja Samanta Tīna. Šodien, 28. oktobrī, klausītāju vērtējumam tiek nodota mūziķes jaunākā dziesma latviešu valodā "Nemaz, nemaz", kurā dziedātāja ir dzirdama sev neierastā ampluā - uz brīdi iejūtoties repa skaitītājas lomā. Singls tapis sadarbībā ar reperi Edavārdi un mūziķi un producentu Ingaru Viļumu.

Singla vārdu autore ir pati Samanta Tīna, bet repa daļa tapusi sadarbībā ar latviešu hiphop mākslinieku Edavārdi. Mūziku sarakstījis Ingars Viļums, ar kuru dziedātāja veiksmīgi sadarbojusies jau iepriekš. Dziesma "Nemaz, nemaz" vēsta par šķirtām attiecībām, kad kāda no pusēm apzināti veido mākslīgi pārspīlētu viedokli par savu neīsti skaisto dzīvi publiskai apskatei pēc šķiršanās. Tādejādi apzināti cenšoties pievērst bijušā partnera uzmanību, lai izraisītu greizsirdību un nožēlu par notikušo.

"Visticamāk mēs kādreiz esam nonākuši situācijā vai satikuši cilvēku, kurš apgalvo, ka ir ticis galā ar šķiršanās sāpēm un pārdzīvojumiem, kaut arī patiesībā šis cilvēks pats sev melo un turpina dzīvot savu izirušo attiecību ietekmē un nostaļģijā. Šķietami vairs nemaz nesāp, tomēr kādā mirklī nākas atzīt, ka melojam ne tikai paši sev, bet vēl jo vairāk - cenšamies vērst apkārtējo uzmanību uz to, ka sāpes un ilgas mūsos vairs nemīt. Mūsdienu sociālo tīklu laikmetā radīt ilūziju par ārēji skaistu, bezrūpīgu dzīvi ir vienkārši, bet kas aiz tā slēpjas patiesībā? Vai varbūt šis stāsts tomēr ir adresēts vienam konkrētam cilvēkam, lai pievērstu tā uzmanību un izraisītu greizsirdību un nožēlas sirdsēstus?" dziesmas klausītājus aicina aizdomāties Samanta Tīna.

"Nemaz, nemaz" mūzikas autors Ingars Viļums saka, ka šīs dziesmas mūzikai piemīt plašs nokrāsu un radīto emociju spektrs: "Un…ja arī šoreiz dziesmā tiek apdziedāta nezūdošā attiecību tēma, kas ir pop žanra klasika, man ir patiess prieks, ka mums ar Samantu ir izdevies radīt dziesmu, kuras noskaņa ir pozitīva, mazliet ironiska, mazliet koķetīga un caur dažādiem teksta virpuļiem atklāj arī sievišķās spītības slīpētās skaldnes!"

Jaunā singla klausītājus sagaida arī kāds negaidīts pārsteigums - Samanta Tīna dziesmā pirmo reizi iejutusies repa skaitītājas lomā. Kā atzīst dziedātāja, iemācīties skaitīt viņai ir bijis īpašs izaicinājums: "Iekļaut savās dziesmās repa elementus un pašai tos arī izpildīt latviešu valodā - līdz šim man tas nav bijis raksturīgi un ir kas pavisam jauns. Tāpēc cītīgi sekoju Edavārdi instrukcijām un ieteikumiem. Šī dziesma ir skumja, tomēr reizē arī dejojama. Edavārdi atzina, ka ir pārsteigts par to, cik labi man šī skaitīšana izdevās tik īsā laika periodā."

Dziesmai "Nemaz, nemaz" tika plānots filmēt arī videoversiju, bet to neizdevās realizēt valstī noteikto ierobežojumu dēļ. Tomēr radošā komanda nav padevusies un, pielāgojoties esošajai situācijai, ir izveidojusi animētu liriku video, kurā ar kustīgo grafiku palīdzību Samanta Tīna atveido šīs dziesmas stāstu. Liriku video režisors ir Helmuts Bondars, bet animācijas veidojusi Helēna Ozola.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu