Attiecības starp ES un Poliju kļūst saspringtas. Polija apsver veto tiesību izmantošanu (13)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: gashgeron/shutterstock.com

Polija apsver iespēju izmantot savas veto tiesības Eiropadomē, lai bloķētu dažas Eiropas Savienības (ES) iniciatīvas, pret kurām tā iebilst, paziņojis valdības pārstāvis Pjotrs Millers.

Attiecības starp ES un Poliju pēdējā laikā ir saspringtas.

Polijas valdība šomēnes pārmeta Eiropas Komisijai (EK) šantāžu, ierosinot aizturēt palīdzību pandēmijas seku novēršanai, ja vien Varšava neakceptēs ES tiesību pārākumu.

Trešdien intervijā Polijas Radio jautāts, kad Polija varētu sagaidīt pirmo naudu no ES atveseļošanas fonda, Millers sacīja, ka šis lēmums jāpieņem EK.

"Diemžēl Eiropas Komisija pēdējā laikā veikusi darbības, kurām nav juridiska pamata, proti, tā iesaldēja [Polijas] Nacionālā rekonstrukcijas plāna apstiprināšanu," sacīja Millers.

Viņam arī tika jautāts par Polijas premjerministra Mateuša Moravecka neseno interviju laikrakstam "Financial Times". Intervijā premjers apsūdzēja EK, ka tā tur ieroci Polijai pie galvas, un aicināja Briseli atturēties no finansiālās un politiskās šantāžas.

Moraveckis sacīja, ka Polija aizstāvēs savas tiesības ar visiem ieročiem, kas ir tās rīcībā.

Jautāts, ko premjers domājis ar "visiem ieročiem", Millers intervijā Polijas Radio sacīja, ka veto ir viens no mehānismiem, ar kuru palīdzību Polija var paust savu neapmierinātību.

"Mēs ceram, ka Eiropas Komisija mūs nepiespiedīs to darīt, bet ko citu mēs varam darīt, ja ES institūcijas rīkojas tā, ka tam nav juridiska pamata?" piebilda Millers.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu